Balıkesir Belediyesi Hobi Bahçeleri Kullanıma Hazır

Balıkesir Belediyesi tarafından inşa edilen Hobi Bahçelerinin yapımı tamamlandı.

Balıkesir Belediyesi Hobi Bahçeleri Kullanıma Hazır
Hobi bahçelerinden yararlanmak isteyenler için başvuruların da başladığı, müracaatların belediyeye yapıldığı bildirildi.


Balıkesir-Savaştepe karayolunun birinci kilometresi üzerinde yer alan ve vatandaşların boş zamanlarını değerlendirmelerine katkı sağlamak, onlara toprağı ve yeşili sevdirmek amacıyla yapılan Hobi Bahçeleri’nin başvuruları, Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmet binasında (Edremit karayolu üzeri) kabul edildiği açıklandı. Başvuru süresinin tamamlanmasının ardından, bahçelerden yararlanacak vatandaşların aranan şartları taşıyan başvuru sahipleri arasından Belediye Encümeni huzurunda kura çekilerek belirleneceği bildirildi.

Balıkesir Belediyesinden yapılan açıklama ve duyuruda Hobi Bahçeleri için başvuruda bulunacak kişilerde ise şu şartların aranacağı belirtildi;
"Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden temin edilmesi ve eksiksiz doldurulması gereken Başvuru Belgesi. Başvurularda istenen belgeler; Nüfus cüzdanı fotokopisi. İkametgah belgesi. Emekli ise emekli olduğunu gösterir belge. 1. Dereceden şehit yakını, gazi veya engelli ise belge ve raporları. Balıkesir Belediyesi mücavir alan sınırları içinde ikamet ediyor olmak. Emekli olmak veya 50 yaş ve üzerinde olmak."
Hobi Bahçeleri başvurularıyla ilgili olarak her her aileden ancak bir (1) kişinin talepte bulunabileceği, diğer taleplerin değerlendirmeye alınmayacağı bildirildi.

Kaynak: İHA