Ak Parti’li İçten, Barzani’nin Diyarbakır’a Gelişini Değerlendirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, hafta sonu Başbakan Erdoğan ile birlikte Diyarbakır’a gelecek olan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin gelişini değerlendirdi.

Ak Parti’li İçten, Barzani’nin Diyarbakır’a Gelişini Değerlendirdi

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Sur ilçesinde bulunan Saraykapı semtinde aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Muharrem ayı nedeniyle aşure dağıtımı gerçekleştiren AK Parti’li İçten, gazetecilere Başbakan Erdoğan ile beraber Diyarbakır’a gelecek olana Mesud Barzani’nin gelişini değerlendirdi. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Barzani’nin gelişiyle ilgili olumsuz tepkilerin olduğunu anlatan İçten, Barzani’ne tavır sergilenmesi tepkilere yol açacağını söyledi.

BDP tarafından Barzani’nin protesto edilmesinin düşündürücü olduğunu ifade eden İçten, Barzani’nin bölge halkı için önemli bir isim olduğuna dikkat çekti. İçten, "AK Parti’nin Kürt sorunun bitirme noktasında ciddi atılmış adımları görürken, buna katkı sağlamak noktasında Mesud Barzani’nin Diyarbakır’a gelişini eleştirilenlerin tutumlarını anlamaktan zorluk çekiyorum. Bir bakıma da onları anlamak lazım. Bölgede yapılan politikalarının karşılığını olmadığını görüyoruz. Diyarbakır halkının Barzani’ye, Şıvan Perver’e karşı muhabbetini herkes biliyor. Ama burada siyaset yapanlar bunları görmezden geliyor. Bölge halkı, Barzani’nin gelişini olumlu karşılarsa, Sayın Başbakanımızın Kürt sorununu bitirmesi noktasında yapılan tüm demokratik adımları olumlu karşılarsa, Başbakan’a katkı sağladıklarını ifade etseler, BDP’nin burada siyaset yapma argümanı ortadan kalkar. BDP de bu noktada endişe taşıyor. Bir korku içerisinde, yaptığı siyasetin halk tarafından bir karşılığının olmayacağını hissine kapılmış. BDP’nin yaklaşımını doğru olarak görmek mümkün değildir. Diyarbakır halkı Barzani’yi, Şıvan Perver’i seviyor. BDP’nin Barzani ile ilgili düşüncelerini bugün öğrenince şaşkınlık içerisinde kaldım. Düne kadar yere göğe sığdıramadıkları Barzani’yi bugün protesto ediyorlarsa bunu düşünmek lazım" dedi.

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana’nın Barzani’nin Diyarbakır’a gelmesinin önemli olduğuna dair yaptığı açıklamasının olumlu olduğunu kaydeden İçten, Zana’nın bu konuyla ilgili yaptığı değerlendirmeye katılmamanın mümkün olmadığını ifade etti.

İçten, "Leyla Zana gibi, endişe etmemek gerekiyor. Halkın taleplerini görmemezlikten gelen bir yaklaşımın siyasi bir karşılığı olmayacaktır. Halk Barzani’yi seviyor, dolayısıyla buna karşı olmak siyaset yapmak değildir. Mesud Barzani ve Şıvan Perver’e karşı yapılacak bir tutumla tabanlarının tepkilerine neden olacaktır. Barzani, Diyarbakır’a geliyorsa, AK Parti’nin bölgedeki sorunları bitirme noktasında atmış olduğu adımların bir karşılığı olarak görmek gerek. Barzani, her zaman Kürtler arasında saygınlığı olan bir liderdir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA