Sakarya'daki Kuyumcu Cinayeti Davası

Söğütlü ilçesinde 2006 yılında kuyumculuk yapan baba ve iki kızını öldürdükleri gerekçesiyle üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve otuzar yıl hapse çarptırılan 3 sanık ile üç müebbet ve 24 yıl hapse mahkum edilen sanığın cezaları Yargıtay tarafından onandı.


Yargıtay, 1. Ağır Ceza Mahkemesinin kuyumculuk yapan İsmail ile kızları Neriman ve Hatice Bilaloğlu'nu,otomobilde tabanca ve bıçakla öldürdükleri gerekçesiyle sanıklar Barış Yılmaz, Gökhan Köş, Adem Dizdaroğlu ve Gökhan Baba hakkında verdiği hapis cezalarını onayladı.

Adapazarı ilçesindeki Kapalı Çarşı'da kuyumculuk yapan İsmail, kızları Neriman ve Hatice Bilaloğlu, Ferizli ilçesindeki evlerine giderken Karasu yolunda kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce durdurulan otomobilde tabanca ve bıçakla öldürülmüş, cinayet 3 yıl boyunca faili meçhul kalmıştı.

Jandarma ekipleri, 2009 yılında Serdivan ilçesindeki eve hırsızlık amacıyla giren Barış Yılmaz'ın olay yerinde bıraktığı sigara izmaritindeki tükürüğün, cinayet mahallindeki DNA örnekleriyle eşleştiğini belirlemişti.

Araştırmayı genişleten ekipler, hırsızlık zanlısı Yılmaz'ı ve görüştüğü kişileri teknik takibe almış, eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda Yılmaz İstanbul'da, Adem Dizdaroğlu Kocaeli'de, Gökhan Baba Aydın'da ve cinayetin azmettiricisi Gökhan Köş Adapazarı'nda gözaltına alınmıştı.

Üniversiteden arkadaş oldukları öğrenilen sanıklardan Yılmaz, Köş ve Dizdaroğlu üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve otuzar yıl hapis, Baba ise üçer kez mübbet ve 24 yıl hapse çarptırılmıştı.

Ayrıca, sanıklar Yılmaz ve Köş'e 6136 sayılı kanuna muhalefet ettikleri gerekçesiyle birer yıl hapis verilmişti.

Kaynak: AA