Milletvekili Çalık'tan Cem Vakfına Ziyaret

AK Parti Malatya Miletvekili Öznur Çalık, Cem Vakfı Malatya Şubesini ziyaret etti.


Çalık, Muharrem ayı dolayısıyla gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'nin içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreçte Cem Vakfı, yöneticileri ve Genel Başkanı İzzet Doğan'ı canı gönülden kutladığını söyledi.

Çalık, Muharrem ayında önemli hadiseler ve olaylar yaşandığını belirterek, "Peygamber Efendimiz, Ramazan ayından sonra en makbul orucun Muharrem orucu olduğunu çok net söylüyor. Haram aylardan biri Muharrem ayı. Aşure gibi, bütün tatların, bütün lezzetlerin harmanlandığı o güzel çorba, bizim de hepimizin vatan içerisinde harmanlanmasını gösteriyor. Muharrem ayının bu güzelliklerinin yanında çok büyük acıları içerisinde barındırdığını biliyoruz. Hazreti Hüseyin efendimiz başta olmak üzere şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Kerbela'da yaşanan olayların bir daha dünyada yaşanmamasını temenni ediyorum. Allah hepimizi Yezitlerden korusun. Birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin" diye konuştu.

Cem Vakfı Malatya Şubesi Başkanı Eşref Doğan da geçmişte Muharrem orucu veya Ehli Beyti sevmenin Alevilerin tapusundaymış gibi çok yanlış bir fikir olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Son dönemler çok şükür ki bu engel de aşıldı. Yani iki kutuplu bir İslam alemi olamaz. Kutbun bir tanesinde Hazreti Ali, diğerinde Peygamberimiz. Bunlar yanlış. Tabii siyaseten İslami bölmeye yönelik senaryonun bir bölümü budur. Bugün mutlulukla şunu görüyorum. Alevi'si, Sünni'si bir araya gelmiştir. Müşterek değerlerimiz var. Aynı Allah, aynı kitap, aynı Peygamber, aynı Ehli Beyt, aynı ahiret anlayışı. O zaman paylaşılmayan nedir ki?"

Kaynak: AA