Gaziantep, Yazdan Kalma Bir Sonbahar Günü Yaşıyor

Gaziantep, kış aylarının yaklaştığı şu günlerde yazdan kalma bir sonbahar günü yaşıyor.

Gaziantep, Yazdan Kalma Bir Sonbahar Günü Yaşıyor

Gaziantep’in en büyük parklarından Yüzüncü Yıl Atatürk Kültür Parkı’na, yazdan kalma bu sonbahar gününde güneşlenmeye gelen vatandaşlar, dökülen yaprakların hüzünlü havasını içlerine çekerek, güneşin ve sarı renkli ağaç yapraklarının kartpostal tadındaki resmini seyrediyor

Parkta günün tadını çıkaran vatandaşlardan Galip Çelebi, bu güzel havanın her zaman ele geçmeyeceğini belirterek, “Çok güzel bir gün, bu hava her zaman bulunmaz. Maşallah sonbahar demeye şahit lazım. Gençler, yaşlılar parklarda oturuyorlar. Bu hava her zaman ele geçmez. Antep'in yerlisiyim ilk defa sonbahar mevsiminde böyle güzel bir hava, böyle bir sıcaklık görüyorum. Şimdi normalde yağmur yağması gerekiyor ama maşallah hava çok güzel. Tam oturulacak, piknik yapılacak bir hava var. Keşke her zaman böyle olsa. Yaprakların dökülmesi çok güzel duygular uyandırıyor” dedi.

Parkta oturan vatandaşlara seyyar kömürlü kahve cezvesi ile kahve satan Cuma Kaya ise sonbahar ayında ağaçların da insanlar gibi olduğunu kaydederek, “İnsanoğlu nasıl ki doğuyor, büyüyor ve ölüyorsa ağaçlar da aynı şekilde sonbahar aylarına gelince güzelleşir ve yapraklarını döker. Bu mevsimde bu güneş ihtiyarlar için tabii ki bulunmaz bir nimet” dedi.

Sonbahar mevsiminin görmesini bilenler için imanını tazeleyen bir resim niteliğinde olduğunu belirten bir diğer Gaziantepli vatandaş da, “Bu sene kış geç gelmeye başladı.

Bu mevsimde normalde yağmurların yağması gerekirdi. Köylerde şimdi ekim zamanıdır. Bu mevsimde arpa, buğday falan ekerler. Bu güneşli hava onlar için de güzel bir fırsat oldu. Sonbahar imanımızı tazeliyor. İnsanlar da ağaçlar gibi. Bugün Muharrem ayının içerisinde olan önemli bir gün” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA