Mudanya'da Mobese Kurulması İçin Protokol İmzalandı

Mudanya ilçesinde, Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu kurulması için protokol imzalandı.



Kaymakamlıkta düzenlenen törende, Kaymakam Orhan Çiftçi, Belediye Başkanı Hasan Aktürk ve İlçe Emniyet Müdürü Rıdvan Sülün tarafından protokol imza altına alındı.

İhale için çalışmalara gelecek ay başlanarak yaklaşık 1 milyon lira maliyetli sistemin kurulmasının 10 Nisan 2014'e kadar tamamlanması planlanıyor.

Çiftçi, törende yaptığı konuşmada, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Projenin, can ve mal güvenliği bakımından ilçeye büyük katkılar sağlayacağını belirten Çiftçi, "Mahalli idareler seçimlerinden sonra köyden mahalle statüsüne geçecek 33 yerleşim biriminde de yerel katkılarla bu sistemin yaygınlaştırılmasını hedefleyeceğiz" dedi.

Aktürk de ilçenin nüfusunun 50 bini aşması ve hatta hafta sonları 100 binlere ulaşmasından dolayı MOBESE'nin gerekli olduğunu anlattı.

Günde 22-24 sefer yapan deniz otobüsleri ve feribot seferlerinden dolayı ilçede günlük hareketlerin çoğalmasıyla yaşanan olayların tespit edilip engellemesinde sistemin yararlı olacağını ifade eden Aktürk, "Emniyet büyük oranda bu sistem sayesinde rahatlayıp ilçeyi güvence altına alma şansına sahip olacaktır. Bu projede emeği geçen başta Valimiz Münir Karaloğlu'na, Kaymakamımız Orhan Çiftçi ve İlçe Emniyet Müdürü Rıdvan Sülün ve ekibine Mudanyalılar adına teşekkür ederim" diye konuştu.

Sülün ise öncelikle ilçenin tüm giriş-çıkış noktalarının, Plaka Tanımlama Sistemiyle kontrol altına alınacağını söyledi.

İlçeye girip çıkan her türlü aracın dakikası dakikasına sistemden kontrol edileceğini, ilçenin muhtelif ve kritik noktalarına güvenlik kameraları konulacağını vurgulayan Sülün, "6 PTS noktası oluşturup ilçe merkezine de 10 civarında direklere yaşam alanını kontrol eden kamera sistemi hayata geçirilecek" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA