Dalış Eğitmenleri Kuşadası'nda Buluştu

Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen dalış eğitmenleri, seminer için Kuşadası'nad buluştu.


Kuşadası'ndaki Active Blue Dalış Merkezinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminere 114 dalış merkezinden 150 dalış eğitmeni katıldı.

Seminer dünyanın en büyük sertifikalandırma şirketi, Alman SSI Üst Yöneticisi Guido Waetzig'in konuşmasıyla başladı.

Waetzig, Akdenize sınırı olan ülkelerdeki sıkıntılar ve savaşların Türkiye'ye yaradığını belirterek "Türkiye'de geçtiğimiz yıl verdiğimiz sertifikalarda yüzde 20 artış var. Akdeniz ülkelerindeki savaş ve karışıklıklar nedeniyle turizmde başarılı olan Türkiye'deki dalış eğitmenleri çoğaldı" dedi.

Waetzig, yeni dalış teknikleri ve ilk yardım konularındaki gelişmeleri anlattı.

Active Blue Dalış Merkezinin sahibi Tağmaç Saraçoğlu da bir araya gelen dalış tutkunlarının kendi aralarında çeşitli aktiviteler yaptıklarına işaret ederek şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımız burada seminer dışındaki zamanlarında dalıyor. Tek nefesle 40 metre dalışlar yapıldı. Türkiye 2. Uluslararası SSI Serbest dalış eğitmeni kursunu 5 arkadaşımız tamamlayarak başarı belgelerini aldı. Seminerin amacı dalış merkezlerinin daha aktif ve başarılı olmalarını sağlamak. Mart ayı içinde de Scuba uzmanları gelerek ücretsiz eğitim verecek. Bu eğitim programına Türkiye'nin her yerinden dalış eğitmenleri katılacak."

Kaynak: AA