CHP'li vekil Özgümüş, polisi tartakladı

Adana'da Atatürk'ü anma töreni sonrası Vali Hüseyin Avni Coş'un yuhalanmasıyla başlayan olayların ardından yolu açmak isteyen bir çevik kuvvet polisi ile tartışan CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş polisi tartakladı.

CHP'li vekil Özgümüş, polisi tartakladı
Adana'da Atatürk'ün ölümünün 75. yıldönümü anma törenleri sonrası olaylar çıktı.  Bir grup 'vali istifa' diye bağırınca polisle aralarında tartışma çıktı. Vali Coş daha sonra makam aracına binip olay yerinden uzaklaştı.

Ancak yolu kapatan grup ile polis arasındaki tartışma devam etti. Tartışmada CHPMilletvekiliÜmit Özgümüş de protestoculardan yana tavır alınca gerginlik büyüdü. Özgümüş, polislerle sert şekilde uzun süre tartıştı. Bu arada olay yerine bir grup çevik kuvvet polisi geldi. Polis araçların geçişini engellediği için vatandaşları yolu açmaları konusunda uyardı. Bunun üzerine Özgümüş, sinirlenerek polis ile tartışmaya başladı.

Polis müdürleri bu durumu görerek hemen polis memurunu olay yerinden uzaklaştırdı. Ancak Özgümüş sinirine hakim olamayarak üzerine yürüdü. Polis memurunun omuzundan tutarak itekleyen Özgümüş'ü diğer polisler güçlükle önledi. Polisler Özgümüş'ü olay yerinden uzaklaştırarak sakinleşmesi konusunda uyardı

Kaynak: İHA