Esenyurt’ta Hacı Kamer Torun Camii İbadete Açıldı

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, yapımı tamamlanan Hacı Kamer Torun Camii’ni vatandaşlarla birlikte ibadete açtı.


Esenyurt Belediyesi tarafından Örnek Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Hacı Kamer Torun Camii Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından ibadete açıldı. Esenyurt’un 39’uncu camisi olan Hacı Kamer Torun Camii’nin açılışına cuma namazı çıkışında binlerce kişi katıldı.

Açılış sonrası cami avlusunda dev kazanlarla pilav ve et dağıtıldı. Modern mimarisiyle ilçede dikkat çeken cami, 5 bin 300 metrekare alan üzerinde kuruldu. Camide 3 bin 500 kişi hep birlikte ibadet edebilecek.

Caminin açılışını vatandaşlarla birlikte gerçekleştiren Başkan Kadıoğlu, 39. Camiyi ilçeye kavuşturduğu için mutluluk duyduğunu belirtti.

Cami hakkında bilgiler veren Başkan Kadıoğlu, “Şuanda Türkiye’nin en büyük 15’inci ilçesi olan Esenyurt’ta halkın kendi imkanlarıyla yapmış olduğu küçük camileri hem büyüttük hem yenilerini yapmak suretiyle bu ihtiyacı bu eksikliği gideriyoruz. Devam ediyoruz. Herhalde 110 tane cami olacak. Bu bizim onardıklarımız ve büyüttüklerimizle birlikte 39’uncu cami. Ama 85 cami ve mescide şuanda ibadet yapılıyor. Küçük mescitleri açtık. Halkımızdan da talep var” diye konuştu.

Kaynak: İHA