'Tutuklulardan Yalman ve Özkök sorumlu'
Model ve oyuncu Burcu Kutluk, Balyoz sanıklarının tutuklu olmasından Aytaç Yalman ve Hilmi Özkök'ün sorumlu olduğunu söyledi.

Balyoz Davası'na ilişkin konuşan Kutluk, 325 kişinin hala tutuklu olmasından eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman'ı sorumlu tuttu.
'Bütün sanıklar Aytaç Yalman'ı ve Hilmi Özkök'ü tanıklık etmek üzere mahkemeye çağırdı' diyen Burcu Kutluk, 'Bu çok önemlli çünkü iddianamede şöyle bir şey var;'Aytaç Yalman ve Hilmi Özkök sözde bu darbe teşebbüsünü engellemiş'ler. O zaman herkes dedi ki;'Lütfen çağırın buraya ve derhal tanıklık etsinler. Doğruysa ortaya çıksın.'Ama gelmediler.Dediler ki;'Mahkeme çağırırsa gelir.'Oysa kendileri'biz gelmek istiyoruz'deseler gelebilirlerdi' ifadelerini kullandı.
Özkök ve Yalman'ı şahsen tanımadığını belirten Kutluk, 'Ama onu yakından tanıyan aileler tanıklık etmesi gerektiğini söylediler. Hilmi Özkök de'Mahkeme çağırırsa gelirim'dedi. Ancak Aytaç Yalman ve Hilmi Özkök tanıklık yapmak istemedi. 325 kişinin hala tutuklu olmasından Yalman ve Özkök sorumlu' dedi. BEYAZ GAZETE
