MEÜ'de Yeni Eğitim-öğretim Yılı Başladı

İçel Üniversitesi (MEÜ), 2013-2014 eğitim öğretim yılına başladı.

MEÜ'de Yeni Eğitim-öğretim Yılı Başladı
MEÜ'de yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Çiftlikköy Kampüsü’ndeki Cumhuriyet Alanı’nda Rektör Prof. Dr. Suha Aydın'ın Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayan tören, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde devam etti. İçel Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası’nın sunduğu müzik dinletisinin ardından konuşan MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, İçel Üniversitesi’nin 21 yaşında genç bir üniversite olmasına karşın, çok yol kat ettiğini söyledi.

MEÜ'nün 14 fakülte, 5 enstitü, 8 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu ve 21 araştırma ve uygulama merkezi olduğunu aktaran Aydın, bu birimlerin nitelikleriyle ilgili bilgiler verdi. “Öğretim elemanı ve öğrenci sayımız artıyor. Hep özlem duyduğumuz lisansüstü- lisans öğrenci sayımızın oranı yüzde 13,6’ya ulaştı” diyen Aydın, 2 bin 454 lisansüstü, 15 bin 515 lisans ve 16 bin 36’sı ön lisans olmak üzere toplam 34 bin öğrencinin mevcut olduğunu aktardı.

Eğitim-öğretimin nitelikli olması için akreditasyon ve kaliteye çok önem verdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Aydın, Avrupa Üniversiteler Birliği’nin üyesi olduklarını hatırlattı ve Bologna kriterleri doğrultusunda yapılan çalışmalar sonucu MEÜ'nün Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ve Diploma Eki (DE) etiketlerini alan 9 devlet üniversitesinden biri olduğunu söyledi.

Aydın, ayrıca Tıp Fakültesi’nin Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK), Mühendislik Fakültesi’nin Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) ve İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin ise TÜRKAK tarafında akredite edildiğini ve Fen Edebiyat Fakültesi ile Eğitim Fakültesi’nin bazı bölümlerinin de akreditasyon elde etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Engelli bireylerin üniversiteye ulaşabilirliğini arttırma konusunda da çalışmalar yaptıklarını aktaran Aydın, bu çalışmalar sonucu son olarak Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından verilen 'Engelsiz Eğitim' ödülüne layık görüldüklerini belirtti.

Engelsiz yaşam için hayata geçirdikleri pek çok projenin ilk uygulama olmasına dikkat çeken Aydın, bu açıdan örnek ve öncü bir kurum olduklarının altını çizdi. Öğrenci odaklı bir üniversite olmak için çaba gösterdiklerini ve bu yönde önemli adımlar attıklarını ifade Aydın, "Barınma sorunu olmayan, öğrencilerinin bilimsel, sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayan bir üniversiteyiz" dedi.

2013-2014 eğitim-öğretim yılı açılış töreni, merkezi yemekhanede yenen geleneksel öğle yemeği ile son buldu.
Kaynak: İHA