Çilek Japonya'da Tercih Edilen Bir Marka Oldu

Çilek, Japonya'daki mağazasıyla çocukların olduğu kadar ebeveynlerin de tercihi oldu.


Çilek açıklamasına göre, sadece bebek, çocuk ve gençlere yönelik özel tasarım ve üretim fikrini hayata geçiren Çilek, 18 milyar dolarla mobilya tüketiminde dünyada 4. sırada yer alan Japonya'da, 7 yıl önce açtığı mağazasıyla hizmet vermeye devam ediyor.

Tokyo'daki alışveriş merkezlerinden Park City Grande'de bulunan Çilek, buradaki 110 metrekarelik mağazasının yanında tüm Japonya'ya online satış sitesinden de dağıtım yapıyor.

Çilek'in arabalı yatakları en çok tercih edilen ürünlerden biri olurken, dünyada ilk kez Japonya'da bu ürünlere kiralanarak da sahip olunabiliyor.

Rent-A-Car konseptini mobilyaya taşıyan Çilek Japonya, bu sistemi Flora ve Black Pirate serileri için de planlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek, Japonya'da konsept mağaza açan ilk Türk markası olduklarını belirterek, mağazanın açılış hikayesini aktardı.

Çilek, Japonya'da katıldıkları fuarda, bir kadın tüketicinin ürünleri çok beğendiğini ve satın almak istediğini anlatarak, "Kendisine yardımcı olduk, beğendiği mobilyaları aldı. Bir süre sonra bizi aradı. Ürünlerimizden çok memnun kaldığını ve eve gelen tüm komşularının da bu ürünlerden almak istediğini belirtip mutlaka bir Çilek mağazası açmak istediğini söyledi.

Biz de bu çabası karşısında kendisine bütün gücümüzle destek olduk. Çok uzun sürmeden Japonya'daki ilk mağazamız açıldı" ifadelerini kullandı.

Japonların, dünyada kalite ve güvenlik standartlarına önem veren ülkelerden biri olduğunu kaydeden Çilek, uluslararası güvenlik ve kalite belgeleriyle Japonya'daki anne babalarının da güvenini kazandıklarını belirtti.

Çilek, Japonya pazarına girerek, zengin bir kültür ve ileri teknolojiyi yakından takip etme fırsatı kazanmanın yanında, yönetim ve üretim alanında dünyanın en başarılı sistemleri arasında yer alan "Yalın Üretim Sistemini" de örnek aldıklarını dile getirerek, İnegöl'deki üretim tesislerinde "Toyata Yalın Üretim Sistemi" uygulandığı bilgisini verdi.

Kaynak: AA