Taner Yıldız: Doğalgaz kotalarını 2 katına çıkartıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “2013 yılı içerisinde ki bütün doğalgaz kotalarını 2 katına çıkartıyoruz. Ekim ayı içerisinde 135 TL’lik doğalgaz alabiliyorlardı. Şimdi ise yaklaşık olarak 270 TL’lik alabilecekler” dedi.

Taner Yıldız: Doğalgaz kotalarını 2 katına çıkartıyoruz
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ankara'daki doğal gaz satış kotalarının 2 katına çıkarıldığını bildirdi.

TESAB'ın düzenlediği toplantıda açıklama yapan Bakan Yıldız, Ankara'da dün akşam itibariyle vatandaşların 160 milyon TL civarında avans niteliğinde doğalgaz satın aldığını ve bunun aslında faizsiz bir kredi olduğunu ifade etti.

Şirketin böyle bir talebinin olmadığını söyleyen Yıldız, bu konuda fazla bir talep olduğunu, bunun sonucunda şirketle konuştuğunu ve kotanın iki katına çıkartacaklarını belirtti.

Mekanik sayaç kullanımı ile elektrik sayaç kullananlar arasında bir dengeyi oturtmanın gerekliliğine vurgu yapan Yıldız konuşmasına şöyle devam etti:

'Hem de vatandaşın lehine olan uygulamaları daha da geliştirmemiz gerekiyor. Ankara'da Ekim ayı içerisinde 135 TL'lik doğalgaz alabiliyorlardı. Şimdi ise yaklaşık olarak 270 TL'lik alabilecekler. 2013 yılı içerisinde ki bütün doğalgaz kotalarını 2 katına çıkartıyoruz. Normalde 1 ay içerisinde kullanılabilecek bir mesken içerisinde ki doğalgazın şuan da 4 katı kadar bir alım imkanı vermiş bulunuyoruz. Şuan da doğalgazı stok yapma gibi bir ihtiyaç yok. Mesken sahiplerinin kullanımına hazır doğalgazımız var. Vatandaşın lehine bu düzenlemeleri yapmak zorunda olduğum için çok fazla alıma şu anda gerek yok. Kendilerinin tasarruf edebilecekleri paraları varsa tabi ki bunları kullanabilecekler. Herkes insiyatifinde son derece serbest ama şuan içerisinde böyle bir şeye gerek yok. İçimizde bulunduğumuz ay da dahil olmak üzere vatandaşlarımız 2 katına kadar doğalgaz alabilecekler.”