Lojistik Ara Elemanı Yetiştiriyoruz Projesi

Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülecek olan SODES kapsamlı ''Lojistik Ara Elemanı Yetiştiriyoruz Projesi'nin tanıtım toplantısı Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in katılımıyla gerçekleştirldi.


Lekesiz, Dörtyol Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada artık ''Her işi yaparım'' döneminin bittiğini belirterek, iş dünyasının işinde uzmanlaşmış elemanlar aradığını kaydetti.

Bir konuda uzmanlaşmak gerektiğini ifade eden Lekesiz, kursa başlayacak 30 gencin, Hatay'ın önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyacağı ve rahatlıkla iş bulabilecekleri önemli bir konuda eğitim alacaklarını belirtti.

Lekesiz, bölgenin ihtiyacına göre doğru tasarlanmış, kentin lojistik planı ve stratejik yol haritasının da bulunması gibi faktörlerin de desteklemesi ile artı puan verilerek bu projenin hayata geçmesine karar verildiğini kaydetti.

Lojistik sektörünün önemine de değinen Lekesiz, şunları ifade etti:

''Bu önemden hareketle İskenderun Körfezi, bölgemiz, İskenderun ilçemiz, Payas, Erzin, Dörtyol, Hatay'ın tamamı dün olduğundan daha da önemli konuma geliyor. İşte bu nedenle hazırlığı yaklaşık 1.5 yıl süren 'Lojistik Master Planı' hazırladık. İskenderun merkezli lojistik köy kuralım, ihtiyaç olan köylere de lojistik üsler kuralım dedik. İskenderun Limanı özelleştirildi. Henüz başlangıç aşamasında olmasına rağmen bölgeye büyük hareketlilik getirdi. İllerimiz tatlı bir rekabet içinde, öyle de olmalı, rekabetin olduğu yerde rehavet olmaz. Türkiye de dünyadaki bu yarışa uyabilmek için tüm kurum ve kuruluşlarıyla bir koşturmaca içerisinde çünkü duran adeta düşüyor.''

Dörtyol Kaymakamı Hasan Özyiğit de kamu kaynaklarının daha verimli kullanımı için iş gücü analizinin yapılmasının gerekliliğine vurgu yaparak valilik tarafından hazırlanan ''Lojistik Master Planı'' çalışmasına dikkat çekti.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız ise, SODES projelerinin en önemlilerinden birinin bu proje olduğun kaydetti.

Törene, Payas Kaymakamı İrfan Demiröz, Dörtyol İlçe Jandarma Komutanı, Dörtyol İlçe Emniyet Müdürü, işadamları, kurum ve kuruluşların, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve kursiyerler katıldı.

Kaynak: AA