KOSGEB'den Eskişehir'e 7 Milyon Lira Destek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı Mustafa Kaplan, "Eskişehir'e yaklaşık 7 milyon liralık destek verdik" dedi.

Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eskişehir'de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi,Türk Patent Enstitüsü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı,Eskişehir Sanayi Odası ve Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu'nun iş birliğiyle düzenlenen "Hezarfen Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Projesi"ni başlattıklarını hatırlattı.

KOBİ'lerin tasarım, Ar-Ge, inovasyon, endüstriyel tasarım, patent konularında daha da bilinçlenmesini istediklerini anlatan Kaplan, şöyle konuştu:

"KOBİ'lerimizin bu gelişimlerine KOSGEB olarak destek veriyoruz. Onların tescil, eğitim ve danışmanlık giderlerine hep destek veriyoruz. Eskişehir'e yaklaşık 7 milyon liralık destek verdik. Özellikle girişimcilik konusunda başarılı çalışmalar yürütmeye çalıştık. Eskişehir'de kadın girişimcilik konusunda önemli çalışmalar yaptık. KOSGEB olarak her yerde olduğu gibi Eskişehir'de KOBİ'lerimizin gelişimine katkıda bulunuyoruz. Girişimcilik konusundan Türkiye'de geldiğimiz nokta itibariyle baktığımızda 200 bine yakın girişimci adayını eğitmemiz önemli. Eskişehir'de 3 bin girişimci adayı eğitim aldı."

Kaynak: AA