Karakoçan'da 4 Derslikli Okulun Açılışı Yapıldı

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde yapılan Cengiz Topel İlkokulu'nun açılışı yapıldı.

Yeni eğitim-öğretim yılında yapılan 4 derslikli Cengiz Topel İlkokulu'nun çevre düzenlemesi Karakoçan Belediyesi tarafından yapılırken, açılışa Karakoçan İlçe Kaymakamı Kemal Atasoy, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Yeniyol ve kurum müdürleri katıldı.

Okul ile birlikte tam gün eğitime geçildiğini vurgulayan Kaymakam Atasoy, 4 derslikli prefabrik okul ile birlikte ilkokul kısmında tam gün eğitime tamamen geçtiklerini söyledi.

Kaymakam Atasoy, "4 derslikli prefabrik okul üç ay gibi kısa bir sürede yapıldı. Okulumuzun çevre düzenlemeleri yapıldı. Tuvaletleri, kalorifer sistemleri hepsi onarıldı. Çok güzel bir okul çıktı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

4+4+4 sistemi ile birlikte bu okulun yapımına başladıklarını hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Yeniyol ise, "Bizim amacımız çocuklarımızın en üst seviye de eğitim ve öğretim görmelerini sağlamak ve bir üst öğrenime geçirmektir. Bu manada bir lahza olsa bile faydamız dokunmuşsa ben buna sebep olan sayın kaymakamıma, belediye başkanıma burada teşekkür ediyorum. Çocuklarım için Karakoçanlılar için hayırlı olsun diyorum" diye konuştu

Kurdele kesme töreninin ardından yeni yapılan okul davetliler tarafından gezildi. Bir sınıfa giren İl Milli Eğitim Müdürü Yeniyol, öğrencilere hediyeler verdi.
Kaynak: İHA