Hakkari Valisi Necmettin Kalkan İlçeleri İhmal Etmiyor

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, bir düğüne katılmak üzere gittiği Şemdinli ilçesinden dönerken Yüksekova’da esnafları dolaşarak vatandaşların sorunlarını dinledi.

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan İlçeleri İhmal Etmiyor
Hakkari Valisi Necmettin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder ile beraber sabah saatlerinde Şemdinli ilçesine gitti. İlçeye bağlı Altınsu köyündeki bir düğüne katılan Vali Kalkan burada uzun süre vatandaşlarla beraber halay çekti. Şemdinli’deki düğünün ardından Yüksekova ilçesine doğru hareket eden Vali Kalkan yol güzergâhında bulunan 2 köye uğrayarak vatandaşların sorunlarını dinledi. Daha sonra Yüksekova ilçesine geçen Vali Kalkan ve beraberindekiler Cengiz Topel Caddesi üzerinde esnafları ziyaret etti.

Vali Kalkan’ın esnaf ziyaretine Yüksekova Kaymakamı Yasin Tikdağ ile İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Emre de eşlik etti. Buradan İhsaniye Camii’ne kadar yürüyen Vali Kalkan, yol boyunca vatandaşlarla tokalaşıp ayaküstü sohbet etti. Bu sırada Vali Kalkan’ın yanına gelen bir öretmen görev yaptığı köydeki okulun sorunlarını Vali Kalkan’a iletti. Kalkan okulun sorunlarıyla ilgilenmesi için Kaymakam Tikdağ’a talimat verdi.

Ardından İhsaniye Camii’ne giden Vali Kalkan camide ikindi namazı kıldı. Namazın ardından yeni yapılan camiyi gezen Vali Kalkan İhsaniye Camii’ni beğendiğini belirterek bu caminin Hakkari’de benzeri olmadığını söyledi.

İLÇEYİ 1 AYDA 4 KEZ ZİYARET EDEN VALİYE VATANDAŞTAN TEŞEKKÜR
Cami çıkışında çocuklarla karşılaşan Vali Kalkan çocuklara kitap hediye etti. Daha sonra Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan bir taksi durağının önünden geçen Vali Kalkan taksicilerin daveti üzerine taksi durağına girerek ikram edilen çaydan içti. Vali Kalkan taksicilerle bir süre sohbet ederek sorunlarını dinledi. Vali Kalkan ardından ilçeden ayrıldı.

Vali Kalkan’ın 1 ay içerisinde 4 kez Yüksekova ilçesini ziyaret ettiğini belirten vatandaşlar, Kalkan’a ilçenin sorunları ile ilgilendiği için teşekkür etti.
Kaynak: İHA