Eskişehir'de '3. Uluslararası Yemek Yarışması' Başladı

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu ve Eskişehir Profesyonel Aşçılar Derneği'nin iş birliğiyle düzenlenen "3. Uluslararası Yemek Yarışması" başladı.

Odunpazarı Belediyesi Hicri Sezer Parkı'nda gerçekleştirilen yarışmanın açılış töreninde konuşan Eskişehir Vali Yardımcısı İsmail Küreci, Türk Dünyası Kültür Başkenti olan kentte böyle bir etkinliği düzenlemenin gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Türk Dünyası ülkelerinde yemek kültürünün ayrı bir yeri olduğunu anlatan Küreci, "Yemek insanların dertlerini, kederlerini paylaşmak için bir araya geldiği ve bir sofra etrafında toplanılan yerlerdir" dedi.

Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Ümit Yüksel de yarışmanın detayları hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

-400 çeşit yemek yapılacak

Eskişehir Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Yılmaz Zengin ise yarışma boyunca yaklaşık 400 çeşit yemeği halkla buluşturacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından iki gün sürecek olan etkinlik, gençler kategorisinde, meslek lisesi ve üniversitelerin aşçılık bölümlerinde okuyan öğrencilerin tavuk yemeği çeşitlerinde hünerlerini sergilemesiyle başladı.

Her defasında 10 ayrı mutfakta, 10 ayrı ekip ve 10 ayrı ustanın mücadele edeceği yarışma, sırasıyla tavuk yemeği, balık yemeği, yöresel yemekler, taze makarna, yılın altın şefi ustalar ve gençler, yılın en iyi meslek lisesi ve üniversitesi, kuzu yemeği, master chef grand prix, sebze ve meyve oymacılığı, ekmek büfesi, yağ heykel, minimalist tatlı büfesi ve kutlama pastası gibi 20 kategoride gerçekleştirilecek.

Yerli ve yabancı toplam 500 şefin katılacağı etkinlikte, Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Milli Takımı, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Azerbaycan Aşçı Milli Takımları da yarışmanın son gününde birbirleriyle mücadele edecek.

Kaynak: AA