'BTSO Uzay Savunma ve Havacılık Kümelenmesi Heyeti'nin Ankara Temasları

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran, en kısa zamanda Bursa'nın savunma sanayi envanterini çıkarmayı planladıklarını bildirdi.

Odadan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa'nın uzay, savunma ve havacılık kümelenmesi çalışmalarıyla "rol model" olması için BTSO çatısı altında ve liderliğinde başlatılan süreç, Ankara'da gerçekleştirilen iki günlük yoğun ziyaretler ve lobi çalışmalarıyla hız kazandı.

"BTSO Uzay Savunma ve Havacılık Kümelenmesi Heyeti", Çankaya Üniversitesi, OSTİM Organize Sanayi Bölgesi, Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği,Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Ekonomi Bakanlığını ziyaret etti.

Duran, Ankara'daki temaslarının iki gün sürdüğünü belirtti.

Ziyaretlerin çok olumlu geçtiğini, kümelenme çalışmalarında ilk somut adımın atıldığını ve bir yol haritası çıkardıklarını vurgulayan Duran, şunları kaydetti:

"Ziyaretlerde gördük ki BTSO'nun bu sürece liderlik yapması herkesi fazlasıyla heyecanlandırıyor. Ayrıca, Bursa sanayisinin ne kadar önemsendiğini de görme fırsatı bulduk. Türkiye'de bir oda, kümelenme çalışmalarında ilk defa bu kadar etkin bir rol üstleniyor. Bursa ile ilgili beklentilerin yüksek olduğunun farkındayız ama eminim ki bu beklentileri fazlasıyla karşılayabiliriz. Buradan edindiğimiz bilgi ve tecrübeler doğrultusunda savunma sanayi arama toplantılarıyla süreci hızlandırmayı, BTSO'da kümelenme eğitimleri düzenlemeyi ve en kısa zamanda Bursa'nın savunma sanayi envanterini çıkarmayı planlıyoruz."

Bursa'da savunma sanayinde faaliyet gösteren tüm firmaları bir araya getirmeyi planladıklarına işaret eden Duran, ziyaret ettikleri kurumların bilgi ve tecrübelerinden yararlanarak kümelenme çalışmalarında aradaki farkı en kısa zamanda kapatacaklarına inandıklarını duyurdu.

Kaynak: AA