Huzur Evi Sakinlerine Süpriz Ziyaret

Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü koordinasyonunda Huzurevinde kalan yaşlılara ziyaret gerçekleştirildi.

Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürlüğü çalışanları 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında huzurevini ziyaret etti.

Ziyarete Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uzm.Dr.Hürol Aksu, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Raif Kendir, Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Cengiz Kırdemir, Avukatlık Hizmetleri Biriminden Av.Elif Türker ve görevli diyetisyen, sosyal çalışmacı, Psikolog, hemşire ve ebeler katıldı.

Son yıllarda dünyada yaşlı nüfusunun hızla arttığını ifade eden Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Uzm.Dr.Hürol Aksu, “1990 yılından beri 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü olarak kutlanmaktadır. Son yıllarda bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşlı nüfus giderek artmaktadır. Sağlıklı yaşlanan bir topluma sahip olmak, yaşlı grubuna yönelik sağlık hizmetlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak giderek büyük önem arzetmektedir. Yaşlanma istisnasız her canlıda görülen, zamanın ilerlemesi ile ortaya çıkan, geriye dönüşü olmayan, yapısal ve işlevsel değişikliklerin tümüdür. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Bu sebeple Dünya Yaşlılar Gününde her yıl çeşitli etkinlikler yapılarak deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız yaşlılarımızı unutmadığımızı göstermekteyiz.Yaptığımız bu ziyarette 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününün aslında sembolik bir anlam ifade ettiği, yaşlılarımıza yılda bir gün değil 365 gün hürmet ve saygı göstermemiz gerekiyor.Bartın Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak tüm büyüklerimizin 1 Ekim Dünya Yaşlılar Gününü kutluyor yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu günler diliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA