'Haydi Kuşları İzleyelim' Projesi

Aydın'ın Didim İlçesi'ndeki Esra Karakaya Anadolu Lisesi ile Romanya Satu Mare Liceul Teoretic German Johann Ettinger okulunun ortaklaşa hazırlattığı "Haydi kuşları izleyelim" projesi Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.

Didim Esra Karakaya Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Atilla Aydın ve Biyoloji Öğretmeni Turgut Ege tarafından hazırlanan proje AB hibe fonlarından 23 bin avro hibe almaya hak kazandı.

Projenin tanıtımı amacıyla 3 öğrenci ile Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nu makamında ziyaret eden Esra Karakaya Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı İbrahim Gider, İngilizce Öğretmeni Atilla Aydın ve Biyoloji Öğretmeni Turgut Ege, projenin içeriği ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Onaylanan projenin içeriğiyle ilgili bilgiler veren Biyoloji Öğretmeni Turgut Ege, "Biz zaten okulumuzda Kuş Gözlem Topluluğu kurmuştuk. Ekibimizle gözlem çalışmaları kapsamında bölgede 140 kuş türünü fotoğrafladık. Daha sonra okulumuzun İngilizce öğretmeniyle bunu AB projesi haline getirmek istedik ve yoğun uğraşlarımız sonucu Romanya'dan ortak bulduk. Ortaklarımız ile proje hazırlanışı sırasında çok iyi bir işbirliğimiz oldu ve çabalarımızın sonucunu aldığımız için çok mutluyuz" dedi.

Kaynak: AA