Evlilik Okulu Mezunlarını Verdi

Denizli Belediyesi'nin "Ailemi Seviyorum Projesi" kapsamında düzenlediği "Evlilik Okulu"nu bitiren nişanlı çift, belediye başkanının kıydığı nikahla evlendi.

Kursun 14. döneminin sona ermesi dolayısı ile Kent Konseyi binasında düzenlenen sertifika törenine kursa katılan nişanlı veya evlenme arefesindeki çiftlerin yanı sıra evli çiftler de çocuklarıyla katıldı.

Gelinlik ve damatlığı içinde törene gelen Fatma ve Hüseyin Yığın çifti, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan'ın kıydığı nikahın ardından sertifikalarını aldı.

Belediye Başkanı Zolan, yaptığı konuşmada, evliliğin "kuşun iki kanadı gibi düşünülmesi" gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evliliğe giden yoldasınız. O kanatlardan biri olmadığında ya da yeterince eşit anlamda çalışmadığında o kuşun ileri gitmesi, havalanması ve uçması mümkün değildir. Bu hayatı, bir kuşun kanadı gibi, bir elmanın yarısı gibi algılamak gerekir. Ancak o zaman mutlu olur ve yol alırız. Herkes birbirine sahip çıkacak ki mutluluk gelsin. Aile toplumumuzun en küçük ve en önemli yapısıdır. Aile vücuttaki hücrelerimiz gibidir. Vücut sağlamsa bünye ayakta kalır, yoksa kalamaz. Toplum da öyledir. Eğer aile sağlamsa, vücuttaki hücreler gibi görevini yapıyorsa toplum da huzurlu, mutlu ve başarılıdır. Aileyi sizler oluşturacaksınız, bu yola beraber çıkacaksınız. Fakat bu yol her zaman güzel olmayabilir. Mutlaka yollarda engeller çıkacaktır. Baba oğul, anne kız anlaşamıyor, kardeşler anlaşamıyor. Durum böyleyken birbirini tanımayan 2 kişinin bazen anlaşamaması normaldir. Bu çıkacak sıkıntıları aşabilmek adına evlilik okulunu açtık. İnşallah sizlere faydalı olacaktır."

Zolan, konuşmasının ardından kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Kaynak: AA