Deniz Müzesi Yarın Ziyarete Açılıyor

Beşiktaş'taki İstanbul Deniz Müzesi, yarın ziyarete açılıyor.

Deniz Müzesi Komutanı Deniz Kurmay Albay Fatih Erbaş, “Müzemiz yarın açılıyor. 4 Ekim 2013 tarihinden itibaren ziyaretçilerimizi kabul etmeye başlayacağız” dedi.

İstanbul Deniz Müzesi’nde gazetecileri ağırlayan Deniz Müzesi Komutanı Deniz Kurmay Albay Fatih Erbaş, müzenin yarın açılacağını duyurdu. Müzenin 1897'de Binbaşı Süleyman Nutki tarafından kurulduğunu ve çeşitli nedenlerle zaman zaman İstanbul'dan taşındığını ifade eden Erbaş, müzenin 2. Dünya Savaşı'ndan sonra 1948'de Dolmabahçe Sarayı'nda hizmetlerine devam ettiğini belirtti.

1961 yılından itibaren Beşiktaş Meydanı'ndaki binasında faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Deniz Müzesi Komutanı Deniz Kurmay Albay Fatih Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Müzemiz yarın açılıyor. 4 Ekim 2013 tarihinden itibaren ziyaretçilerimizi kabul etmeye başlayacağız. Deniz müzesinde bir kayıkhanemiz mevcuttu. Müzemiz daha iyi şartlarda ve daha iyi hizmet vermesi için bir proje çalışması başlatılıyor. 2005 yılında ulusal bir yarışmayla seçilen projenin yapılmasına geçiliyor. Çalışmalarımız tamamlandı. Yaklaşık 15 bin metrekarelik bir alanda hizmet vereceğiz.”
Müzede yer alan tarihi eserler hakkında bilgiler veren Fatih Erbaş, "Bu ana binamızda tarihi kadırgamız, saltanat kayıklarımız, Osmanlı bahriyesinin ahşap sanatından eserler, çeşitli ressamlarımıza ait eserler, donanmamızın farklı dönemlerini anlatan eserlerimiz bulunmaktadır” diye konuştu.

Kurmay Albay Erbaş müzede ayrıca, resim, top, mühür, büst, ferman, el yazmaları, tablolar, fotoğraflar, gravürler, armalar, tuğralar ve isim levhaları gibi birçok malzemenin de yer aldığını vurguladı.

Erbaş, yaptığı konuşmasının ardından müzeyi basın mensuplarıyla birlikte gezerek detaylı bilgiler verdi.

ÖĞRENCİLERİN ÜCRETSİZ ZİYARET EDEBİLECEĞİ MÜZE GİRİŞ ÜCRETİ 5 TL
Müze girişinin öğrenci ve öğrenci gruplarına ücretsiz olduğunu ifade eden Erbaş, “Müzeye giriş ücretimiz 5 TL’dir. Bizim temel hedefimiz öğrenciler olduğu için onlardan ücret almıyoruz. Ailesi ile birlikte gelen öğrencilerden ise 1,70 Kuruş alacağız” dedi.

Müze pazartesi ve salı günleri hariç haftanın 5 günü 09.00-17.00 saatleri arasında, hafta sonları ise 10|00-18.00 saatlerinde gezilebilecek.
Kaynak: İHA