Çatak’ta Kur’an Kursu Açılışı

Van’ın Çatak ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılan Kuran kursu binası törenle hizmete açıldı.

Yenimahalle köyünde açılan kursun programı Bahçelievler Camii İmamı Kutbettin Halifeoğlu tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti okunarak başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından Çatak Müftülüğü İlahi Korusu tarafından okunan ilahilerin ardından emekli din görevlisi Recep Kılıç tarafından dua okundu. Açılışta konuşan ilçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, Kuran kurslarına destek veren ilçe halkına ve hayırseverlere teşekkür etti. Kılıç, Kur'an’ın önemi, Kur'an kurslarının toplumumuzdaki yeri, Kur'an kurslarının toplumumuza faydaları konusunda ve Kuran kursu binasının yapımında destek veren hayırseverlerin adlarını söyleyerek, “İlçemizde Kuran kursu hizmetlerimize artık başladık. Bir eksikliği giderdik ve biz inandık ki Kur’an oldukça millet yükselir. Bu nedenle bu eksikliği gidermek için faaliyetlere başladık. En büyük idealimiz çocuklarımıza Kur’an-ı Kerim’i öğretmekti. Binamızın yapımında küçük büyük herkesin payı var. Allah nasip ederse bugün hizmete açıyoruz. Biz bu hale getirdik ve size emanet ediyoruz“ dedi.

Yenimahalle köyünde açılan Kuran Kursu, ikinci dönem yatılı erkek kursu olarak hizmet verilecek ve hafızlık eğitimi yapılacak. Kuran kursunun yapılmasında masrafları karşılayan hayırseverler adına Işınlı Köyü Muhtarı M.Hakkı Baysal’a Müftü Muhammed Sadık Kılıç bizzat teşekkür ederek emekleri için plaket verdi.

Kuran kursu binasının açılışına İlçe Müftüsü Muhammed Sadık Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Toy, daire amirleri, müftülük personeli, Kuran kursu öğreticileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA