Siirt'te Kendi İşini Kurmak İsteyen 30 Kişiye Eğitim Verilecek

Siirt Girişimci İş Adamları Derneği ve KOSGEB İşbirliğinde, kendi işini kurmak isteyen girişimci adaylarına yönelik "Uygulamalı Girişimcilik" eğitimi verilecek.


Siirt Girişimci İş Adamları Derneği Başkanı Nedim Kuzu, yaptığı açıklamada, verilecek eğitimle vasıflı eleman yetiştirmek istediklerini belirterek, işsiz gençler için bir fırsat oluşturduklarını söyledi.

Eğitim başvurularının Siirt Girişimci İş Adamları Derneği, KOSGEB Ticaret ve Sanayi Odası birimine yapabileceklerini ifade eden Kuzu, şöyle dedi:

"Derneğimiz ve KOSGEB İşbirliğinde düzenlenecek Girişimcilik Eğitimi'nde KOSGEB destekleri, yeni iş kuranlara dönük desteğin mevzuatı, başvuru aşamaları, iş planın hazırlanması, pazar araştırmasının yapılması, yönetim planı oluşturulması ve yatırım fizibilitelerinin yapılması konuları işlenecektir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi, 04 Kasım-13 Kasım 2013 tarihleri arasında yapılacaktır. Eğitimin sonunda başarılı olanlara Katılım Sertifikası verilecektir. Sertifika alan katılımcılar, yeni bir iş kurmaları halinde KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programı kapsamında 30 bin hibe, 70 bin liraya kadar da faizsiz sabit yatırım kredi desteklerden faydalanabilecektir."

Kaynak: AA