Balıkesir Empathy Sanat Günleri Başlıyor

Başrolünü Haldun Dormen’in oynadığı Moliere’in ölümsüz eseri “Kibarlık Budalası” 6. yılında 300. oyunuyla seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.

Balıkesir Empathy Sanat Günleri Başlıyor

Geçtiğimiz yıl itibari ile Balıkesir halkını profesyonel ve ünlü oyuncuların yer aldığı tiyatro oyunları ile tanıştıran Empathy Sanat Okulları bu yılda Balıkesir Empathy Sanat Günleri kapsamında 4 yetişkin, 5 çocuk oyununu Balıkesir'de seyircisi ile buluşturacak. 14 Aralık Cumartesi günü Ses Gazetecilik Ana Sponsorluğunda, Türk Tiyatrosu’nun büyük ustası Haldun Dormen’in, yıllar sonra yeniden sahnelere döndüğü “Kibarlık Budalası” adlı oyunu ile sezon açılışını yapacak olan Balıkesir Empathy Sanat Günleri'nin biletleri, Empathy Sanat Okulları (52 Evler) ve Alsancak Cafe'de (Çarşı Carrefour Karşısı) satışa sunuldu. Tiyatro severlerin biletlerini kredi kartı ile alabilecekleri, bonus karta vade farksız 6 taksit yaptırabilecekleri taksitli bilet satışının ilk defa uygulandığı belirtildi

Uyarlamasını İpek Kadılar'ın yaptığı ve Hakan Altıner’in sahneye koyduğu oyunun koreografisi Mikel N. Vidhi, kostüm tasarımı Türkan Kafadar, dekor tasarımı Gizem Gürsel ve Sedef Kermen, ışık tasarımı Cengiz Özdemir'e ait. Oyunda; Haldun Dormen, Göksel Kortay, Hakan Altıner, Damla Cercisoğlu, Hilmi Özçelik, Bahadır Vatanoğlu, Efe Deprem, Deniz Yeğin ve Işık Selin Kuyumcu rol alıyorlar. “Kibarlık Budalası” isimli oyunun konusu ise şöyle:
"17. yüzyıl Fransa’sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain’in bir tek amacı vardır: Asilzade olmak. Bunu gerçekleştirebilmek için her şeyi göze alır, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı her çabayı gösterir. Gülünç duruma düşer, alay konusu olur ama hiç yılmaz. Hedefi bellidir: Soylu sınıfa girebilmek, soylu bir Markiz’i baştan çıkarabilmek için her şeyi yapmak ve biricik kızını da mutlaka bir 'soylu' ile evlendirmek. Oysa kızı bir başka gence aşıktır. Moilere, bu tiplemesinin etrafını, onu sömürmeye çalışan Kont, ayakları yere basan karısı, sağduyunun ve samimiyetin temsilcileri hizmetçi ve uşak ile bir dantel gibi örer. Oyunda neredeyse her sözcük komik ve her durum gülünçtür."
Kaynak: İHA