- Bakan Çağlayan, Ydk'ya Katılacak Yabancı İş Adamlarıyla Bir Araya Geldi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "8'inci Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı "na katılacak şirketlerin Üst Yöneticileriyle yemekte bir araya geldi.


Çağlayan, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilecek YDK'ya katılacak uluslararası şirketlerin CEO ve başkanlarıyla yemekte bir araya geldi.

Çağlayan, yemek öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, yarın gerçekleştirilecek toplantının önemine işaret ederek, toplantının işleyişine yönelik bilgi verdi.

Türkiye'nin uluslararası yatırım konusunda son 10 yılda çok önemli gelişmeler kaydettiğini belirten Çağlayan, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımızın liderliğinde, son 10,5 yılda ülkemize gelen uluslararası doğrudan yatırım miktarının 131,5 milyar dolara eriştiğinin altını çizmek isterim. Bizden önceki dönemde 80 yılda 14,6 milyar dolar uluslararası yatırım gelmişti. Yani, 80 yılda 14,6 milyar dolar yatırım alan Türkiye, Sayın Başbakanımızın yatırım ortamının kalitesini artırmasıyla ve yapmış olduğumuz gerek sosyal gerek demokratik açılımlarla 80 yılda alınanın neredeyse 9 katını 10 yılda alan bir ülke haline geldi. Bu rakamı önemli ama az buluyoruz."

Türkiye'nin jeopolitik ve sosyal konumuyla çok avantajlı bir konumda olduğunu dile getiren Çağlayan, toplantının bu anlamda verimli geçeceğini söyledi.

Yemeğe ayrıca, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Muharrem Yılmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Serpil Timuray da katıldı.

Açıklamaların ardından yemek, basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: AA