Tufan; 'Camilerimiz İslam’ın Mührü, Müslüman’ın Onurudur”

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Aydın İl Başkanı Necmettin Tufan, “Camilerimiz eğitimin ocağı, bilginin odağı, hoşgörünün otağı, inanç ve ibadetin konağıdır” dedi.

Tufan; 'Camilerimiz İslam’ın Mührü, Müslüman’ın Onurudur”
1986 yılından bu tarafa ''Camiler ve Din Görevlileri Haftası'' kapsamında oluşturulan 01-07 Ekim tarihleri arasındaki etkinliklerin bu yılki temasının “Cami, Kadın ve Aile” olarak belirlendiğini anımsatan Tutan, “Camilerimiz; kadın, erkek, çocuk demeden toplumun her yaş ve her cinsiyyetteki bireylerine hizmet verebilen; amir, memur, işçi demeden sınıfsal ayırımı ortadan kaldırabilen; eğitimli, eğitimsiz, cahil, okumuş değerlendirmesine girip de klasman gurubu oluşturmadan insanları insan olmanın ölçüsüyle kucaklayabilen yerlerdir. Camilerimiz eğitimin ocağı, bilginin odağı, hoşgörünün otağı, inanç ve ibadetin konağıdır. Camilerimiz Allah'ın evi, Kabe’nin birer şubeleridir. Garibanların umudu, kimsesizlerin sığınak yeridir. Camilerimiz; toplumun her kesimine hitap eden, hizmet sunan iç ve dış temizliğiyle gönüllerimize huzur veren, mimari estetiği ve manevi havasıyla ruhlarımızı okşayan nefsi ve dünyevi arzularımızı kalbimizde ayrıştırarak ruhumuzu ve bedenimizi huzura kavuşturan namütenahi mekanlardır, sığınak yerlerimiz, intikal duraklarımızdır. Camilerimiz mihrabıyla, minberiyle, kubbesiyle, kürsüsüyle, minaresiyle, şadırvanıyla yerkürenin kılcal damarlarına sirayet eden medeniyet membaımız, insanlığın zillet dünyasına ışık saçan rahmet şuamızdır” diye konuştu.

“Camilerimiz İslam’ın mührü, Müslüman’ın onurudur” diyen Tufan, sözlerini şöyle tamamladı: “Ayrıca fethettiği topraklarda ‘Cami yaptırmadan önce, kendime köşk yaptırmaktan hicap duyarım’ diyen ecdadın haklı gururu biz Müslüman Türk milletinin de varlık şuurudur. Din Gönüllüsü ise muhatabını iyi tahlil edip tanıyan ilmiyle irfanıyla, bilgi ve becerisiyle çözüm üreten, insanlara ve topluma faydalı olabilen kişidir. Güzel ahlakı, mütevazi duruşu, güler yüzlü hoşsohbet olması, kıvrak zekası, yumuşak üslubu, özgüveni tam, kendinden emin, saygıya layık kimselerdir. Ayrıca mesleki donanımı tam, sabr-u sebatı mükemmel kurumsal desteği arkasında, ikbal endişesi taşımayan, toplumsal ve siyasi tazyiklerden arındırılmış bir din görevlisinin topluma huzura ve insanlığa sağlayacağı katkı çok daha fazla olacaktır. Camilerimizin daha işlevsel, Din Görevlilerimizin daha aksiyonel, Diyanet İşleri Başkanlığımızın daha objektif ve katılımcı olması dileğiyle tüm Din Gönüllüsü arkadaşlarımızın haftasını kutluyor Halkımız, memleketimiz ve insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum”
Kaynak: İHA