Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Okul, Türkiye ve Avrupa’da Yapılan Proje ve Faaliyetlerini Velilerle Paylaştı

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (EML), okul, Türkiye ve Avrupa çapında yapılan proje ve faaliyetleri tüm velilerle paylaştı.

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Okul, Türkiye ve Avrupa’da Yapılan Proje ve Faaliyetlerini Velilerle Paylaştı

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu’nda yapılan 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurulu ve Veli Toplantısında, açılış konuşmasını 21 yıldır aynı okulda öğretmenlik yapan Okul Müdür Başyardımcısı Ahmet Şerit yaptı.

Daha sonra konuşan Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tevfik Delen, okulda yapılan faaliyetleri sıralarken, okulda hiçbir dersin öğretmensizlik sebebi ile boş geçmediğini, okulda şu ana kadar değişik zamanlarda satranç, futbol, futsal, izcilik, güreş, tiyatro ve şiir dinletisi gibi Sosyal ve Kültürel Faaliyet çalışmaları da yapıldığını söyledi.

Mesleki okulların önünün açık olduğunu, bu konuda veliler ve öğrencilerin gönlünün rahat olması gerektiğini belirten Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tevfik Delen, son sınıf öğrencilerinin fabrika ve işletmelerde eğitim gördüğünü ve ayrıca okulda DÖSE çerçevesinde üretim yapıldığını ifade etti.

Okulda uygulanan ve uygulanacak projeler hakkında da bilgi veren Okul Müdürü Tevfik Delen, şu şekilde konuştu:
“Okulumuzda ilk olarak “Temiz ve Düzenli Bir Kıyafet İyi Bir Tavsiye Mektubudur” projesini uyguladık. Bu proje çerçevesinde okulumuzun tüm personeli (İdareci, Öğretmen vb. toplam 51 kişi) sabah ve öğlen toplantılarında en güzel ve temiz elbiseleri ile öğrencilerin başında bulundular ve onlarında temiz ve düzenli giyinmeleri için gayret sarf ettiler.

İkinci projemiz “Okulum Güzelleşiyor ve Teknoloji Sınıfa Girdi” projesi olup, MEB imkanları ile okulumuzun bakım onarım, tadilat işleri yapıldı ve okulumuza dersliklerde kullanılmak üzere 5 adet projeksiyon cihazı alındı ve bu rakam artarak devam edecek.

Üçüncü projemiz “Haydi Gençler Üniversiteye” projesi olup, İlçe Kaymakamlık Makamı ile tarafından giderleri İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’nca karşılanmak üzere, zeki fakat yardıma ihtiyacı olan 15 öğrencimizi üniversite sınavlarına hazırlamak için ilçemizdeki çeşitli dershanelere gönderdik. Okulumuzda da Gediz Halk Eğitim Merkezi ile işbirliğinde kırtasiye giderleri kaymakamlık desteği ile İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’nca karşılanmak üzere, zeki fakat yardıma ihtiyacı olan 45 öğrencimize üniversite sınavlarına hazırlamak için kurs açılacaktır.

Dördüncü projemiz “Zeki, Çevik ve Ahlaklı Öğrenciler Avrupa’da” projesi. İlhamını Mustafa Kemal Atatürk’ün bir vecizesinden alan bu projemiz kapsamında da okulumuzdaki öğrenciler arasından ders yılı sonunda en iyi dereceye sahip 4 zeki öğrenci, atletizm alanında en başarılı 4 çevik öğrenci ve hiçbir disiplin cezası almamış, devamsızlık durumu en iyi olan 5 iyi ahlaklı öğrencimiz olmak üzere toplamda 13 öğrenci seçildi.

Bu öğrencilerin tüm giderleri Okul Aile Birliği ve Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü imkanlarınca karşılanarak 2011 yılı Kıtalararası Avrasya Maratonu’na götürülerek iki gün boyunca İstanbul’un tarihi ve turistik yerleri gezdirilmiştir. Sponsor bulunması halinde bu rakamlar çoğalacaktır.

Beşinci Projemiz “Pansiyon Benim Evim” projesi olup, bu proje ile Okulumuza bağlı olarak hizmet veren Devlet Parasız Yatılı Erkek Öğrenci Pansiyonunda kalan 56 öğrenci için kahvaltıda kullanmaları ve de hijyeni sağlamak amacı ile porselen tabaklar alınmış ve Açık Büfe Kahvaltı Uygulaması başlatılmıştır. Ayrıca pansiyon yemekhanesi ve koğuşlara yapma ve gerçek çiçekler konarak okul ve pansiyona bir aile ortamı kazandırılmaya çalışılmıştır.

Altıncı projemiz ise “Sayın Velimiz, Öğrenciniz Okula Gelmedi” Projesi bu proje kapsamında da her gün ilk dersten sonraki teneffüste, sınıflardaki yoklama fişleri kontrol edilip, okula gelmeyen öğrencilerimizin aileleri aranarak öğrencilerini okula gönderip, göndermedikleri sorulup, öğrencinin durumu öğreniliyor. Eğer aile öğrenciyi okula gönderdiklerini söylüyorsa, öğrencinin o anda okulda olmadığı kendilerine bildirilerek gerekli önlemler alınmaya çalışılıyor.

Yedinci Projemiz “Ülkemi Geziyorum” projesi olup, okulumuz Gezi ve İnceleme Kulübü aracılığı ile öğrencilerimizin Kütahya’nın ve Türkiye’nin değişik yerlerine (Kütahya Dumlupınar Şehitliği, Çavdarhisar Aizonai Harabeleri, Frig Vadisi ile Çanakkale, Bursa ve Ankara Anıtkabir Gezileri gibi) geziler yapılmıştır ve yapılmaya devam edecektir.

Sekizinci Projemiz “Çizgi İzleyen Robot” Projesi olup, bu proje kapsamında okulumuz Bilişim Teknolojileri Alanı Öğretmen ve Öğrencileri ODTÜ, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tertip edilen üç tane uluslararası yarışmaya katılıp başarı ile ilçemizi, ilimizi temsil etmişlerdir.

Dokuzuncu projemiz AB Ulusal Ajans LdV IVT diye bilinen Mesleki Eğitim Alan Öğrencilerin Yurtdışında Eğitim görmesi olup, bu proje kapsamında Okul Müdürlüğü tarafından yapılan ve yurtiçi ve yurtdışından pek çok ortağa sahip olup, Gediz Kaymakamlığı’nca da desteklenen “AB Ülkelerindeki Binalarda Kullanılan Isı Yalıtım (İzolasyon) Teknikleri” konulu bir projedir. Bu proje Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi ve bu çerçevede 3 refakatçi eşliğinde 15 öğrencimiz Almanya’nın Herne şehrinde 3 hafta mesleki eğitim görecek. Bu projenin 31.652 Euro’luk (Yaklaşık 80.000 Türk Lirası) kısmı AB ve Türk Ulusal Ajans tarafından karşılıksız hibe olarak verilecektir.”
Kaynak: İHA