Ak Parti Niksar İlçe Başkanı Yıldız Açıklaması

AK Parti Niksar İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, "Niksar, Erbaa ve Reşadiye'de kentsel dönüşümde ilk adım atıldı" ifadesini kullandı.


Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, ihalesi yapılan, İmar Planına Esas Mikro-Bölgeleme etüt çalışmalarının Niksar ve Reşadiye'de tamamlandığını, Erbaa ilçesinde bitmek üzere olduğunu belirtti.

Sondajlama, sismolojik ölçümler ve farklı metotlarla yapılan etüt çalışmalarının 1 milyon 914 bin liraya mal olduğunu ifade eden Yıldız, çalışmalar tamamlandığında, kentsel dönüşüme tabi bölgeler belirlenecek ve uygulama aşamasına geçebileceklerini kaydetti.

Yıldız, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kentsel dönüşüm çalışmalarının Kelkit vadimizdeki yerleşim alanları için önemli bir imkan olacak. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'müzden edindiğimiz bilgilere göre, Niksar'da farklı noktalarda toplam bin 450 metre sondaj, 66 farklı noktada sismik ölçümler, 300 metre derinliğe kadar yer radarı uygulaması ve 10 farklı yerde Palesismolojik Hendek çalışması yapıldı. Kentsel dönüşümün, tamamlanan ilk etabından sonra ki aşamalarının da takipçisi olacağız."

Kaynak: AA