Chp’li Baydar; 'Cumhuriyet Kurumlarını Yeniden İnşa Edeceğiz'

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, CHP iktidarında cumhuriyet kurumlarını yeniden inşa edeceklerini iddia etti.

Chp’li Baydar; 'Cumhuriyet Kurumlarını Yeniden İnşa Edeceğiz'

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerine katılmak üzere Didim'e geldi. Daha sonra CHP Didim İlçe Teşkilatı'nda partililerle bir araya gelen Baydar'a Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve CHP İlçe Başkanı Şavgu Aydın eşlik etti

Kentleri meydanların şekillendirdiğini belirten CHP'li Baydar, meydanlar olmadan kent olmayacağını belirterek “Bu kadar büyük bir meydan ileride Didim’i belki bir Antalya, belki İçel, belki bir de İstanbul yapacak ölçüde kurgulanmış olması Belediye Başkanı ve ekibimizin ne derece vizyon sahibi olduğunun göstergesidir. Bu meydan ileride Didim halkına küçük gelecektir. Didim halkının önemli günlerini Burada kutlama ve coşku içerisinde nice 90 yılları bu meydanda kutlama dileği ile meydanımız hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

CHP olarak cumhuriyetin bütün kurumlarına sahip çıktıklarını kaydeden Baydar, "Bundan sonra CHP olarak yapacağımız cumhuriyeti koruma ve kurma idealini her zaman içinde hissedenler ile cumhuriyeti yeniden inşa etme yoluna gideceğiz. Önce yerel sonra genel seçimlerde restorasyon hükümeti ile cumhuriyet kurumlarını yeniden inşa edeceğiz” diye konuştu.

Baydar'a kent meydanı projesi hakkında bilgiler veren Başkan Kamacı da, "Yaklaşık 8 dönüm’ü meydan gerisi çiçeklik, kaldırım olarak düzenlendi.

Tören alanı 2 milyon liraya mal oldu. 30 bin kişi kapasiteli, bölgenin en büyük tören alanı ve koyulan Atatürk Büstü sivil giyimli Atatürk heykeli. Yapılan çalışmalarda personelimizin ciddi katkıları oldu. İlk törenimizi yapacak ve 29 Ekim’de de Belediye önünde başlayan Fener Alayı Meydan’da sonuçlanarak Cumhuriyete yakışır bir halk kutlaması olacak. 2007 yılında projesi yapıldı. 2008 yılında sunulan 6 projeden birisiydi. Projeyi yapan üniversite ve belediyemiz yeri ile ilgili gerekli paylaşımlar yapıldı. Maliye ile ilgili ‘Tören Alanı’ adı üzerinde sıkıntı çıktığını ‘Kent Meydanı’ olarak düzenlendi.

Sonra meydan İç İşleri Bakanlığına devredildi. Bir takım spekülasyonlar oluşturuldu bu bilgileri vermek durumundaydım. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA