Sosyal Medyanın Şampiyonu Başkan Ak Ödülünü Aldı

Başarılı çalışmaları ve hizmetleriyle fark yaratan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, sosyal medyanın da şampiyonu oldu.

Sosyal Medyanın Şampiyonu Başkan Ak Ödülünü Aldı
Twitter’da “En Çok Olumlu Tepki Alan” ve “Olumlu Tepkileri En Çok Artan” belediye başkanları kategorilerinde birinci olan Mustafa Ak, ödülünü CEBIT Fuarı’nda aldı.
“TT(Trend Topic) Belediye Başkanı 2013 ödülleri sahiplerini buldu. İstanbul, Ankara ve İzmir’deki toplam 94 ilçe belediye başkanını kapsayan “TT Belediye Başkanı 2013 Araştırması Ödül Töreni”, CEBIT Bilişim Eurasia 2013 bünyesinde WOW Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi’nden Doç.Dr.Fatih Gürsul öncülüğünde hazırlanan araştırmanın “en çok olumlu tepki alan belediye başkanı ve “olumlu tepkileri en çok artan belediye başkanı” kategorisinde ilk 10’a girenler törenle ödüllerini aldı. Araştırma Koordinatörü Gürsul, halkın sorunlarına sosyal medya aracılığı ile daha hızlı ve daha etkin bir şekilde çözüm üreten belediye başkanlarını ödüllendirmek amacıyla bu araştırmayı yaptıklarını belirterek, araştırma dizisine 2014 yerel seçimlerine kadar periyodik olarak devam edeceklerini söyledi.

“En Çok Olumlu Tepki Alan” ve “Olumlu Tepkileri En Çok Artan” belediye başkanları kategorilerinde birinci olan Başkan Ak ödülünü Fatih Gürsul’un elinden aldı. Mustafa Ak, günümüz iletişim dünyasında sosyal medyanın önemine vurgu yaparak “Sosyal medyayı bizzat kendim kullanıyorum. Çünkü insanlara birebir dokunmak çok önemlidir. Araştırmayı gerçekleştiren değerli akademisyenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TT(Trend Topic) Belediye Başkanı Araştırması, İstanbul Üniversitesi’nden Doç.Dr.Fatih Gürsul’ün önderliğinde Doç.Dr.Gülin Terek Ünal, Atacan Karındaş ve Öğretim Görevlisi Kemal Şahin’den oluşan bir araştırma grubu tarafından, İnsan, Toplum ve Teknoloji Derneği(İTTD) ve CEBIT Bilişim Eurasia işbirliği ile gerçekleştirildi.

Keçiören Belediyesi bünyesindeki e-belediyecilik uygulamalarıyla birçok ödül alan Mustafa Ak, sosyal medyayı da en iyi kullanan belediye başkanları arasında birinci sırada yer alıyor. Başkan Ak, belediyedeki günlük faaliyetlerini ve çalışmalarını Twitter’daki takipçileriyle paylaşıyor. Belediye başkanlığı görevini halkın içinden çıkmadan yürütmeye özen gösteren Mustafa Ak, vatandaşlarla yaptığı sohbetlere, esnaf ziyaretlerine, halk günü buluşmalarına da sosyal medyadaki sayfalarında yer veriyor. Twitter ve Facebook üzerinden vatandaşlarla sohbet ediyor, talepleri alıyor ve sorunlara anında müdahale ediyor, çözüm üretiyor. Ayrıca kendi çektiği ilginç fotoğrafları da takipçilerinin beğenisine sunuyor.
Kaynak: İHA