'Kırsal Turizm Faaliyetleri İçin Mesleki Eğitim Programlarının Belirlenmesi' Toplantısı

Taşköprü ilçesinde "Kırsal Turizm Faaliyetleri için Mesleki Eğitim Programlarının Belirlenmesi" projesinin tanıtım toplantısı düzenlendi.


Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, belediye konferas salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, projenin kırsal turizm faaliyetleri alanında akademik alt yapı çalışmasının yapılacağı bir mesleki eğitim projesi olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği Bakanlığının, 2014-2020 yıllarında yeni bir proje dönemine girmeye hazırlandığını ifade eden Arslan, şöyle konuştu:

"Hayat boyu öğrenme ve mesleki eğitim projelerinin yerini 'Erasmus Plas Projeleri' alacak. Biraz daha açmak gerekirse mesleki eğitimin yanında uygulama alanlarının yapımıyla ilgili de hibelerin yer alacağı tahmin ediliyor. Zaten bu projeyle mesleki eğitim anlamında akademik bir alt yapı oluşturacağımız için inşallah yeni dönem çağrılarıyla da bu çalışmalarımızı fiilen gerçekleştirmiş olacağız."

Taşköprü Belediyesi Veteriner Hekimi Kazım Duman da, 2013 teklif çağrısı döneminde Leonardo da Vinci Ortaklık Projeleri kapsamında toplam 503 adet projenin başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: AA