Ak Parti'de Temayül Yoklaması

AK Parti Antalya Teşkilatında 19 ilçe ve büyükşehir belediye başkan adayının belirlenmesi için gerçekleştirildiği temayül yoklaması Kepez Arena'da başladı.


AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal başkanlığındaki 5 kişilik komisyon gözetiminde yapılan temayül yoklamasında, il ve ilçe teşkilatı yöneticileri, gençlik ve kadın kollarının il, ilçe teşkilat yöneticileri ile mahalle ve köy başkanları, belediye başkan adaylarının belirlenmesi yönünde oy kullanmaya başladı.

Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim öncesi temayül yoklamasına büyük önem verdiklerini söyledi.

Temayül yoklamasında teşkilat üyelerinin genel ve yerel seçimde kendisini kimin temsil etmesini istediğini belirttiğini ifade eden Ünal, çıkan sonuçlar üst kurul tarafından değerlendirileceğini ve aday belirlemeye gidileceğini kaydetti.

Mahir Ünal, "Bu ilk temayülümüz, 16 büyük il de yapılıyor. Büyükşehir belediyelerinin AK Parti'de olanları için bir yoklama, olmayanlar için ayrı bir yoklama yapıyoruz. Sayımlar ve sonuçlar üst kurula sunulacak. Ankara'da özel bir komisyon sonuçları değerlendirip rapor halinde Başbakana sunulacak" dedi.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de temayüllerin temel belirleyici kriter olmadığını, ancak Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın teşkilatların dileği, arzusu, isteği ve bakış açısını önemsediğini ifade etti.

Antalya'da 19 ilçenin teşkilat mensupları, ilçelerinde ve Büyükşehirde hangi adayı görmek istediklerine oy kullandığını belirterek, "Herhangi bir yönlendirme olmaması için bütün önlemleri aldık. İnşallah Antalyalılar arzu ettiği adaylarla, tamayülde teşkilatlarımızda çıkan adaylar ötüşür, en doğru kararı vererek seçime yürürüz" diye konuştu.

1 Kasım itibariyle aday adaylığı başvurularının sona ereceğini de belirten Köse, Kasım'da tüm çalışmaların biteceğini, aralık ayı başı gibi de adayların belli olacağını söyledi.

Kaynak: AA