Avrupalı Gençler Başkan Tütüncü’ye Konuk Oldu

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen “Hayat Boyu Öğrenme Projesi” kapsamında, 7 ayrı ülkeden öğretmen ve öğrencilerden oluşan 23 kişilik heyet, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü ziyaret etti.

Avrupalı Gençler Başkan Tütüncü’ye Konuk Oldu

“Hayat Boyu Öğrenme Projesi” kapsamında 7 ayrı ülkeden Antalya’ya gelen öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyet, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye konuk oldu. Başkanlık toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette, Kepez Kent Konseyi Başkanı Bekir Bülent Özsoy ile Hayat Boyu Öğrenme ile Gençlik Programı Eğitmeni Tuğba Cansalı da hazır bulundu. Toplantıda yerel yönetimlerle ilgili Başkan Tütüncü’den fikirler alan öğrenciler, merak ettikleri soruları da sordu.

Başkan Tütüncü yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Türkiye’de seçilme yaşı son olarak 25’e indi. Gençlerin seçimlerde temsil edilmeleri her geçen gün artıyor. Son yıllarda gençlerin siyasete ilgi duymalarını tetikleyen çok güzel süreçler yaşandı. Bunlar biz ve Türk gençliği bakımından mutluluk verici” dedi.

Gençlerin siyasete katılmalarının çok önemli olduğunu belirten Başkan Tütüncü, “Gençlerin olduğu yerde yeni fikirler ve enerjiler oluyor. Bütün bunlarda toplumu ileri götürecek dinamiklere dönüşüyor. Bu bakımdan gençlerin yönetime katılmalarını ülke olarak teşvik etmek gerekiyor” ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA