Kemer Belediye Başkanı Gül Açıklaması

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, "İmar planı yapmak, bakkaldan ekmek almaya benzer bir olay değil ve bunun için uzun soluklu bir çalışma gerekiyor" dedi.


Başkan Gül, Kuzdere Mahallesi'nde bir kahvehanede vatandaşlarla bir araya geldi. Gül, Yeni, Merkez, Aslanbucak ve Kuzdere mahallelerinin 25 binlik imar planının onandığını hatırlattı. 25 binlik imar planı bittikten sonra, 5 bin ve binlik imar planlarının geleceğini kaydeden Gül, uzun soluklu bir çalışma olduğunu ifade etti.

Vatandaşların kendilerine olan güvenini boşa çıkarmamak için mücadele verdiklerini belirten Gül, şöyle konuştu:

"Kuzdere'nin imarı bitti ve 5 binlik çalışması yapılıyor. Yüzde 40 emsal var, üç kat yapılacak ve çatı olacak. Bu bölgenin bir kısmını Kültür ve Turizm Bakanlığı, bir kısmını da Kemer Belediyesi onaylayacak. İmar planı yapmak, bakkaldan ekmek almaya benzer bir olay değil ve bunun için uzun soluklu bir çalışma gerekiyor. Kemer imar planı iptal edilmiş ve o dönemdeki belediye 2007 yılında müracaat etmiş. Önce Kiriş'in imar planı onaylatılmış ve Merkez, Yeni Mahalle ve Aslanbucak kalmış. Kültür ve Turizm Bakanlığından tam manasıyla izin alınarak yapılmadığı için 'Bu şekliyle yine iptal olur' dediler. Biz de bakanlıktan imar yapma yetkisi istedik ve aldık."

Bakanlıktan izin almadan imar yapılması durumunda, bölgede oturan bir vatandaşın dilekçe vermesi halinde imar planının bozulabildiğini anlatan Başkan Gül, bölgenin Güney Antalya Projesi kapsamında olması nedeniyle imar yapma yetkisinin bakanlıkta olduğunu bildirdi.

Mimar Burhan Kızılöz ise imar planı hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Kuzdere'nin kuzeyindeki tüm alanların plan kapsamında değerlendirildiğini belirten Kızılöz, Keçeli Çayı ve çevresindeki alanla ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uygun görüş vermemesi nedeniyle o bölgenin tarım alanı olarak kaldığını kaydetti.

Kaynak: AA