Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Şeyh Sabah Halid toplantıda Türk vatandaşlarının 1 Kasım itibariyle vizelerini Kuveyt'e girişte alabileceklerini açıkladı” dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Londra'daki Suriye Halkının Dostları Çekirdek Grup toplantısından sonra Oman ve Kuveyt'i ziyaret etti. Davutoğlu, twitter hesabından a ziyareti değerlendirerek fotoğraf paylaştı. Davutoğlu, şunları söyledi:
“Oman'da dostum Yusuf bin Alawi ile 40. yılındaki ilişkilerimizi stratejik bir anlayışla ilerletmeyi kararlaştırdık. Kuveyt'deki temaslarımda da saygıdeğer Emir Şeyh Sabah Al Ahmed ile ikili ilişkiler ve Suriye başta olmak üzere bir faydalı görüşme yaptık. Kuveyt'le aramızdaki İşbirliği için Ortaklık Komitesi (İOK) mekanizması Körfez ülkeleriyle ilişkilerimizde kurumsal açıdan bir ilktir. Bugün ilk toplantısını yaptığımız İOK'da 13 sektörde işbirliği konularını ilgili yetkililerin katılımıyla ele aldık. Değerli dostum Şeyh Sabah Halid toplantıda Türk vatandaşlarının 1 Kasım itibariyle vizelerini Kuveyt'e girişte alabileceklerini açıkladı.


Kaynak: İHA