Zıpkınkurt 'Büyümeye Yatırım” Forumu’na Katıldı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Avrupa Ticaret Odaları Birliği (EUROCHAMBERS) ev sahipliğinde düzenlenen EUROCHAMBERS “Büyümeye Yatırım” konulu Ekonomik Foruma katıldı.

Zıpkınkurt 'Büyümeye Yatırım” Forumu’na Katıldı

Forum kapsamında Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (Eurochambres) üyesi 43 ülkenin Odalar Birliği Başkanları, profesyonel şirket ve oda yöneticileri İstanbul’da bir araya geldi.

AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy'un video mesajıyla katıldığı forumun açılış oturumunda, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komite Başkanı Henry Malosse, TOBB Başkanı ve EUROCHAMBRES Başkan Yardımcısı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve EUROCHAMBRES Başkanı Alessandro Barberis konuşma yaptı.

Zıpkınkurt, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Ekonomi Formunda Oda ve borsaların muadilleriyle bir araya gelme, karşılıklı proje ve başarılı uygulamalarını paylaşma imkanı bulduğunu söyledi.

Ayrıca; Yeni İş Kuranlara Destek, Finansmana Erişim, Sürdürülebilir Sanayi, Yeşil Ekonomi, Dijital Hizmetler ve İş Dünyasının İhtiyaç Duyduğu Beceriler ve Sürdürülebilir Sanayi konularının ayrıntılı şekilde tartışıldığını belirtti.


Ekonomik Formu'nda Girişimcilik, Kadın ve Genç Girişimcilik konuları üzerinde önemle durulduğunu belirten Zıpkınkurt, ticaret ve sanayi odalarının girişimcilere koçluk görevi vermeleri ve finansman destekleri hakkında da bilgiler verildiğini söyledi.

Zıpkınkurt, Yunanistan'ın Başkenti Atina'da, Aralık ayının ilk haftası düzenlenecek olan 'Kadın Girişimcilere En İyi Çözümler' konulu Konferansa davet edildiklerini de sözlerine ekledi

Kaynak: İHA