İlkkurşun’da Bakım ve Onarım Sürüyor

Ödemiş’in yıllardır ilgi ve bakım bekleyen İlkkurşun Spor Salonu’nda çalışmalar devam ediyor.

İlkkurşun’da Bakım ve Onarım Sürüyor
Zemini yenilenen, yağışlı havalarda sıkıntı yaratan çatısı onarılan İlkkurşun Spor Salonu’nda çalışmaların 1 Aralık’a kadar tamamlanması hedefleniyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın isim yönetmeliğine uygun olmadığı için adı Ödemiş Spor Salonu olarak değiştirilen ancak halk arasında İlkkurşun Spor Salonu olarak adlandırılmaya devam edilen salonda İzmir İl Özel İdaresi Yapı ve İmar İşleri Daire Başkanlığı’nca yaptırılan çalışmalar devam ediyor.

Parke zemini sökülerek zemin betonu yenilenen salonda müsabakalar bundan sonra uluslar arası standartlardaki sentetik zeminde oynanacak. Sentetik zemin kaplaması için çalışmalar önümüzdeki günler de başlayacak. Çalışmalar çerçevesinde güreş takımlarının çalıştığı alan da yenilenecek. Daha önce de onarılmasına karşın her yağışta sıkıntı yaratan çatı da yüklenici firma ekiplerince elden geçirilecek. Sözleşmeye göre 1 Aralık tarihinde son bulması gereken çalışmalar yaklaşık 130 bin liraya mal olacak.

Ödemiş İlkkurşun Spor Salonu’nun hem içinin, hem dışının çağdaş bir görünüme kavuşturulacağını belirten Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, spor salonunda koltuk, skorboard gibi eksikliklerle ilgili de çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

KOLTUKLAR DA YAPILACAK
İl Özel İdaresi’nce yaptırılan çalışmaları yakından takip ettiğini söyleyen Dölek, “Ödemiş’te gençlerin enerjilerini doğru şekilde kullanıp, sağlıklı bireyler haline geleceği tesislerimiz çok önemli. Daha önce Yüzme Havuzumuzda bir takım çalışmalar oldu. Şimdi de spor salonumuzu yeniliyoruz. İhtiyaçlara yanıt vermekten uzak kalan zemin ve yağışlı havalarda sorun çıkartan çatıda onarım çalışmaları yapılıyor. Tesisin çevre düzenlemesi de yapılacak, salonun iç ve dış cephesi boyanacak.

Bu çalışmaların yanında salonumuzun koltuklandırılması da gerekiyor. Bununla ilgili gerekli tespitleri yaptırdık. Halen kullanılmakta olan ahşap sıraların yerine koltukların monte edilmesi ile birlikte tesisimiz spor müsabakaları için son derece uygun bir hale getirilecek. Skorboard ve soyunma odalarının da düzenlenmesi için çalışmalar olacak” dedi.

“FAAL KULLANIM ÖNEMLİ”
Tesislerin aktif kullanımının her şeyden önemli olduğunu da vurgulayan Dölek şöyle devam etti: “Salondaki bakım onarım çalışmalarının ardından aktif şekilde kullanılması gerekiyor. Okul bölge müsabakalarının yanı sıra turnuva ve antrenman çalışmalarıyla tesisimizin devamlı faal halde olması sevinç verici bir gelişme olacaktır. Gençlik Merkezimizin de faaliyetleriyle çok daha fazla sayıda gencimizi salonda görmek istiyoruz. Gençlerin spora yönelmesi için güzel bir ortam oluşturuluyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA