Gülvahapoğlu Tüm Eserlerini Tek Kitapta Toplayacak

Atatürkçü Düşünce Derneği eski başkanı Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Avukat Adil Gülvahapoğlu, tüm eserlerini tek kitapta toplamaya hazırlanıyor.

Gülvahapoğlu Tüm Eserlerini Tek Kitapta Toplayacak

Gülvahapoğlu, ‘Daha önceki eserlerim bilim dünyasında yer aldı. Tüm eserlerimi bir araya getirerek yerli ve yabancı literatüre katkı sunmak istiyorum’ dedi.

Türk Milletinin milli birlik içerisinde alt yapısının çok sağlam olduğunu belirten Gülvahapoğlu, İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet, Varlık, Yelken, Yeni Ortam, Sanat Dünyası, Atatürkçü Düşünce gibi bir çok dergi ve gazetede makalelerim yayımlandı.

Bu güne kadar yaptığım makale, deneme, eleştiri, inceleme, araştırma yazılarımı yeniden gözden geçirerek basıma hazır hale getiriyorum. Yaklaşık dört yüz elli sayfalık çalışmamı baskıya hazır hale getirmekteyim. ‘Edebiyat Penceresi’ adını verdiğim kitabım inanıyorum ki bir devri aydınlatacaktır” şeklinde konuştu.

‘Sosyal Güvenlik Öncüsü Ahi Evran’ adlı eseri ile Evran’ın sendikacı boyutunu ele alması ile oluşturduğu eserinin bilim dünyasında yankı bulduğunu belirten Gülvahapoğlu, ‘Hacı Bektaşi Veli’ (Laik Ulusal Kültür) adlı çalışması ile girdiği bir yarışmada üçüncülük ödülünü aldığını söyledi.

Gülvahapoğlu, “Yapmış olduğum bu iki çalışma tabiri caizse damarı damara bağlayan çalışmalar oldu. Kırşehir’de on iki yıl süre ile yaptığım Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanlığım boyunca Atatürk ile ilgili çalışmalar yaparak edindiğim bilgileri ‘Atatürkçü Düşünce ve Türk Rönesanssı’ adlı eserimde topladım. Eserlerimle yerli ve yabancı literatüre katkı sunmaya çalışmaktayım” dedi.

Altmış sekiz yaşında olan ve yazmaya ortaokul yıllarında başladığını söyleyen Gülvahapoğlu, “Ortaokul yıllarımdan bu yana tek idolüm Mustafa Kemal oldu. Ben onu hayatını ve eserlerini inceleyerek büyüdüm. O günlerde aldığım keyif ile yazmaya başladım ve bir daha da bırakamadım. Mustafa Kemalle birlikte Namık Kemal, Tevfik Fikret, Mehmet Akif Ersoy, Nazım Hikmet adını sayamadığım birçok yazar da bana ışık tuttu.

Yazmak benim için sabır isteyen en istikrarlı iştir. Kararlı olunmalı ve asla yılmamalı yazmaya başladın mı asla duramazsın, zaten başarıda sabırda gizli değil mi? İnanıyorum ki çok atak ve bilen bir nesil geliyor. Ben yaşamım boyunca hiçbir zaman Atatürk çizgisi dışına çıkmadım. Daima yurdumun ve dünyanın sorunlarına Atatürk ideolojisi penceresinden baktım. Siyaset kurumu Atatürk’ün getirdiği Türk Rönesanssını bertaraf etmeye çalışmaktadır. Atatürk, Türk milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca oluşturduğu kültür değer ve yapısına bağlı milli bir devlet kurmuştur. Selçuklularda da Osmanlılarda da Türk adı kullanılmamıştır. Atatürk ise Türk adını kullanan ve gündeme alan bir kaşiftir.

Ayrılıkçı resimleri körükleyenler siyaset ve din baronlarıdır. Türk milletinin milli birlik içerisinde alt yapısı sağlamdır” ifadelerini kullandı.

Yazar Gülvahapoğlu çalışmalarını, araştırma,şiir,inceleme ve deneme dallarında sürdürüyor.
Kaynak: İHA