Altındağlı Kadınlar Kahkahalarla Terapi Yaptı

Altındağ Belediyesi tarafından hizmete açılan 24 Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi’nde çok çeşitli aktivitelerle tanışan ve birbirinden önemli konularda seminerlere katılan Altındağlı kadınlar, bu kez de “Nefes teknikleri ve kahkaha terapisi”ne katıldı.

Kahkaha yogası eğitmenleri Eser Mutlu ve Eser Bakım tarafından verilen seminerde kahkahalar atan Altındağlı kadınlar, hem doğru nefes alma tekniklerini öğrendi hem de kahkaha attı.
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere Altındağlı kadınların ilgisi büyük oldu. Yaklaşık 1,5 saat süren seminerde ilk olarak nefesin ve nefes almanın önemi ile kahkaha terapisinin faydalarından bahsedildi. “Nasıl nefes almalıyız?” sorusuna yanıt da veren eğitmenler, katılımcılarla birlikte diyafram nefesi alma çalışmaları yaparak vücuda ve beyne daha fazla oksijen gitmesini sağladı.

KÜLTÜR MERKEZİ KADINLARIN KAHKAHASIYLA ÇINLADI
Nefes çalışmasından sonra ise Yunus Emre Kültür Merkezi Altındağlı kadınların kahkahalarıyla çınladı. İçlerindeki çocuğu uyandırıp nedensiz kahkahalar atan kadınlar, neşeyle doldu. Ardından rahatlamak ve tüm organları dinlendirmek için klasik müzik dinlendi.

Diyafram yoluyla nefes alınıp verildiğinde stresi uyaran sempatik sinir sisteminin devreden çıkarıldığına ve hücrelere daha fazla oksijen gittiğine dikkati çeken eğitmenler, “Böylece kişinin enerjisi artıyor. Sosyal hayata daha fazla katılıyor.

Düzenli yapılan kahkaha yogasıyla gülmek bir alışkanlık haline geliyor ve bu alışkanlık insan sağlığını olumlu etkiliyor. Kahkaha yüksek tansiyonu ve stresi önlüyor" dedi.

Altındağlı kadınlarla bir arada olmaktan büyük keyif aldıklarını belirten eğitmenler Eser Mutlu ve Eser Bakım “Altındağlı kadınlara bu imkanları sağlayan ve bizi onlarla buluşturan Altındağ Belediyesi’ne çok teşekkür ederiz” dedi

Kaynak: İHA