Eylül Ayında 248 Tüketicinin Şikayeti Giderildi

Aydın Ticaret İl Müdürlüğü’nce geçen Eylül ayı içerisinde yapılan çalışmalarda 248 tüketici şikayetinin sonuçlandırıldığı belirtildi.

Eylül Ayında 248 Tüketicinin Şikayeti Giderildi

Aydın Ticaret İl Müdürlüğüne intikal eden tüketici şikayetlerinin 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu Kanuna dayanılarak Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nca düzenlenen Yönetmelikler, Tebliğler ve Genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmasına çalışılıyor. Nüfus kayıt sisteminde tüketicinin kaydının diğer il veya ilçelerde bulunduğunun tespiti halinde tüketici şikayeti ilgili İl Müdürlüklerine veya İlçe Kaymakamlıklarına intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerinde sonuçlandırılması sağlanıyor.

Aydın’da geçen Eylül ayı içerisinde Ticaret İl Müdürlüğüne ulaşan tüketici şikayetlerinin sayısı 307 adet olarak gerçekleşti. Bu şikayetlerin 246’sı çeşitli bankacılık hizmetleri, 37’si ayıplı mal ve hizmetleri kapsayan 15’i cep telefonu, 6’sı ayakkabı, 3’ü bilgisayar, 2’si epilasyon cihazı, 1’er adedi navigasyon cihazı, elektrikli traş makinesi, mobilya, şarjlı oyuncak araba, kulaklık, klima, araç lastiği, kablosuz ses sistemi, eser sözleşmesi ve diğer ayıplı hizmetlerden oluşurken, 5’i kapıdan satış, 15’i mesafeli sözleşme, 2’si abonelik sözleşmeleri ve 2’si garanti belgesi ve satış sonrası servis hizmetleri şikayet konularını içerdi. 17 tüketici şikayeti TÜBİS sistemi kayıtları uyarınca diğer İl ve İlçe Hakem Heyetleri Başkanlıklarına gönderildi.

Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı’nca eylül ay içinde 09 Eylül 2013 ve 24 Eylül 2013 tarihlerinde olmak üzere iki toplantı yapıldı. Söz konusu toplantılarda 156’sı tüketici lehine, 31’i tüketici aleyhine ve 34’ü bilirkişi ataması olmak üzere toplam 221 adet İl Hakem Heyeti kararı alındı. 27 tüketici şikayeti, İl Hakem Heyetine intikal ettirilmeden Ticaret İl Müdürlüğü’nce sonuçlandırıldı.
Kaynak: İHA