İlçe Müftülüğü, Vekaleten Kurban Bağış Başvurularını Almaya Başladı

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine yönelik vekaleten kurban kesimi için başvurular başladı.

İlçe Müftülüğü, Vekaleten Kurban Bağış Başvurularını Almaya Başladı
Organizasyon kapsamında harekete geçen Kula Müftülüğü Hamdullah Caddesi'nde açılan santta vatandaşlardan başvurular alınmaya başlandı.
Yurt içi kurban bedeli 550 TL, yurt dışı kurban kesim bedeli 380 TL olarak belirtilirken, vekalet vermek isteyenlerin 24 Ekim’e kadar başvuruda bulunması gerektiği vurgulandı. Konu hakkında konuşan Kula Müftüsü Talat Özmet, organizasyonun amacına değinerek, “Bu kampanyaya katılan vatandaşlar adına bir bölümü Türkiye’de bir bölümü Afrika, Balkanlar, Türk Cumhuriyetlerinde yaşayan ihtiyaç sahibi dindaş ve soydaşlarımız için din işleri nezaretinde kurbanlar kesilerek, etleri dağıtılacak.’’ dedi.

“YURT İÇİ 550, YURT DIŞI 380 TL’’
“Yurt içi vekaleten kurban kesim bedeli 550 TL, yurt dışı vekaleten kurban kesim bedeli 380 TL.’’ diyerek konuşmasını sürdüren Özmet, “Vekalet yoluyla kurban kestirmek isteyen vatandaşlar belirtilen kurban bedellerini ilçe müftlüğüne 24 Ekim tarihine kadar makbuz karşılığı teslim edebilecekleri gibi, kendileri Vakıfbank, Halkbank, Bank Asya, TC. Ziraat Bankası, PTT iş yerleri, Kuveyt Türk, Albaraka Türk ve Akbank’ın tüm şubelerine çılan Türkiye Diyanet Vakfı Kurban hesabına yatırabilir. Bu kapsamda vekaleten kurban kestirecek kurbanlarının makbul olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ederiz. Ayrıca, kurban kesimleri yapılınca da vekalet verenlere ‘kurbanınız kesilmiştir’ diye bilgilendirmede bulunulacak. 24 Ekim’den sonraki müracaatlar ise, kesme imkanı ortadan kalkacağından kabul edilmeyecek.’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA