Bayan Sağlık Müdürü'den 'The Human Body Exhibition' Daveti

İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz ve Müdür Yardımcıları, Kültürpark Atlas Pavyon'da açılan “The Human Body Exhibition” sergisini gezdi.

Bayan Sağlık Müdürü'den 'The Human Body Exhibition' Daveti
İl Sağlık Müdürlüğü'nün "Organ Bağış Standı"nın da yer aldığı “The Human Body Exhibition” Sergisi, insan vücudunun gözle görülmeyen kısımlarını gözler önüne seriyor. Eğitim için bağışlanan kadavra ve organların plastinasyon işlemi ile korunması yoluyla oluşan sergi, Tıp Fakültesi öğrencileri ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri gibi sağlık alanında eğitim gören öğrencilere büyük bir eğitim fırsatı sunmasının yanısıra sağlık meslekleri dışındaki ziyaretçiler için de oldukça ilgi çekiyor.

İzmir Fuarı Atlas Pavyon'da yer alan sergideki dokuz galeride, insan vucüdundaki tüm sistemler örneklerle gösteriliyor. Sergiye destek veren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin vücut sistemlerinin başında durarak ziyaretçilerin soruları yanıtladıkları sergi, aynı zamanda bir sağlık eğitimi niteliği taşıyor; sigara içmiş akciğer ile sigara içmemiş akciğer yanyana gösteriliyor ve tam ortasında camdan yapılmış bir sigara bırakma kutusu yer alıyor. "Hemen şimdi bırak" sloganının yer aldığı kutuda, sergiden etkilenerek sigarayı bırakanların attıkları yarım sigara paketleri görülüyor.

1 Aralık'a kadar sürecek sergiden çok etkilendiğini belirten Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Bediha Türkyılmaz, "Mutlaka görülmesi gereken bir sergi, ayağımıza gelmiş bir fırsat olarak görüyorum ve herkesi bu sergiyi gezmeye davet ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA