'Altın Portakal Sanat Galerisi' Açıldı

Antalya'da, 50| Uluslararası Altın Portakal Film Festivali kapsamında, "Altın Portakal Sanat Galerisi"nin açılışı yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Atatürk Kültür Parkı içerisindeki galerinin açılışında, çok özel bir yıl içerisinde olduklarını belirterek, Türkiye'nin en uzun soluklu sanat etkinliği olan Altın Portakal Film Festivali'nin yarım asrı geride bıraktığını vurguladı.

Sadece sinema sanatının değil, diğer kültür ve sanat faaliyetlerinin de içerisinde olduklarını ifade eden Akaydın, Altın Portakal Film Festivali'nin 50| yılı nedeniyle bu sene kendisine has ilklerin yaşadığının altını çizdi.

Belediye başkanlığı döneminde Antalya'ya kazandırdıkları 4. sanat galerisini bugün açtıklarını ifade eden Akaydın, "Galeri toplam 300 metrekare alana sahip. Burada 3 tane sergi var. Bunlar Uluslararası Seramik Sergisi, Şapka Sergisi ve 50| Yıl Fotoğraf Sergisi. Antalya'ya hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Akaydın, yakın zamanda sinema müzesi ile 500 koltuk kapasiteli bir sinema salonunu da hizmete açacaklarını bildirdi. Konuşmanın ardından Akaydın ve ziyaretçiler sanat galerisini gezdi.

Sanat Galerisi'nde, 170 ülkeden seramik sanatçılarının yaklaşık 200 eserinin yer aldığı "Seramik Eğitimi ve Değişim Sergisi", Türk filmlerinde kullanılan şapkaların birebir benzerlerinin yer aldığı "Şapka Sergisi" ile "Altın Portakal Film Festivali 50| Yıl Fotoğraf Sergisi" yer alıyor.

Sergiler yıl sonuna kadar açık kalacak.

Kaynak: AA