Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Konya'da Açıklaması

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Bu millet, sadece kendi kardeşliğini pekiştirmek için ciddi adımlar atmakla kalmayıp, dünyada nerede bir mazlum varsa onlarla ilgili harekete geçme kudretine sahip bir ülke olarak dünya sahnesindedir ve bu sahnedeki yerini gittikçe artan bir güçle koruyacaktır" dedi.


Davutoğlu, Ereğli ilçesindeki Demireller Dinlenme Tesisleri'nde AK Parti tarafından düzenlenen bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, milletin bir bütün halinde harekete geçtiğini, kutlu bir yürüşe çıktığını belirtti.

''Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin'' diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

''Bu millet, sadece kendi kardeşliğini pekiştirmek için ciddi adımlar atmakla kalmayıp, dünyada nerede bir mazlum varsa onlarla ilgili harekete geçme kudretine sahip bir ülke olarak dünya sahnesindedir ve bu sahnedeki yerini gittikçe artan bir güçle koruyacaktır. Allah hiçbir şekilde bu milletin arasına fitne sokmak isteyenlere fırsat vermesin. Bu aziz bayrağımızı dünyanın her yerinde saygıyla, onurla dalgalandırmayı nasip etsin."

Davutoğlu, 2014 yılında İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinin Türkiye'de yapılacağını vurgulayarak, İslam dünyasının bütün meselelerinin İstanbul'da tartışılacağını aktardı. 2015 yılında dünyanın en büyük ülkelerinin en büyük ekonomik güçlerinin de İstanbul'da toplanacağını vurgulayan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"2015 yılında dünyanın en az gelişmiş 45 ülkesi İstanbul'a gelecek. Bunlarda bu ülkelerdeki açlığa, bu ülkelerdeki problemlere Türkiye'den çözüm üretilecek. 2016 yılında ise dünyanın insanlık tarihinin ilk insani zirvesi de İstanbul'da yapılacak. İslam dünyasının, dünya ekonomisinin devası İstanbul'da, Türkiye'de aranacak."

Daha sonra Çumra ilçesinde partililerle ve vatandaşlarla bayramlaşan Davutoğlu, buradaki konuşmasında, kendisinin yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan gibi kritik görevde olanlarla ilgili yıpratma kampanyaları düzenlendiğini söyledi.

Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Eğer biz birilerinin arzu ettiği gibi Türkiye'yi sınırları içinde ve birtakım problemlerle uğraşan bir ülke kabul etseydik yine birilerinini arzu ettiği gibi 'Edirne'den Kars'a kadar olan sınır dışında hiçbir mesele bizi ilgilendirmez' deseydik, eğer biz suya sabuna dokunmadan yanı başımızda olan zulümlere sessiz kalsaydık, eğer biz 'dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara sahip çıkacağız' dememiş olsaydık emin olun bu kampanyalar bizim hakkımızda yapılmazdı. Ama o zaman da yaptığımız siyasetin bir anlamı kalmazdı, yaptığımız kulluğun veya bir araya geldiğimiz bayramlaşma günlerinin bir anlamı kalmazdı. Bütün bu saldırıların arkasında bu ülkenin çıtasını yükseltmemiz var. Bu ülkenin iddiasını daha büyük alanlara taşırmamız var."

Davutoğlu, buradaki bayramlaşmanın ardından Çumra Şeker Fabrikasını ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: AA