Yangında Zarar Gören Tarihi Cami Yeniden İbadete Açıldı

Karacabey ilçesinde, geçen yıl mart ayında restorasyon sırasında çıkan yangında büyük çapta hasar gören Ulu Cami, bayram namazının kılınmasıyla yeniden hizmet vermeye başladı.



Restorasyon ve yangın sonrası onarım çalışmaları dolayısıyla uzun süre ibadete kapalı kalan camide yaklaşık 21 ay aranın ardından ilk kez namaz kılındı.

Camiyi dolduran vatandaşlar, bayram namazını kılıp hutbeyi dinledikten sonra birbirleriyle bayramlaştı.

Karacabey Din Görevlileri Derneği Başkanı Yaşar Nurcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, caminin tadilatı ve restorasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Vatandaşlarımızın özlediği gibi Ulu Cami de büyük özlem içindeydi" dedi.

Selçuklu mimarisine uygun olarak restore edilen caminin çevre düzenlemesinin yıl başına kadar tamamlanması ve resmi açılış töreninin Kutlu Doğum Haftasında yapılması planlanıyor.

Osmanlı padişahları 2. Murad ve Fatih Sultan Mehmed dönemlerinde önemli askeri katkılar sağlayan, İstanbul'un fethinde de yararlı hizmetleri bulunan Rumeli Beylerbeyi Dayı Karaca Bey tarafından 1457 yılında inşa ettirilen Ulu Cami, 22 Mart 2012'de restorasyon sırasında çıkan yangında büyük çapta zarar görmüştü. Ahşap çatısı, mahfili ve içindeki ahşap elemanları tamamen yanan camide onarım çalışmalarına geçen yıl temmuz ayında başlanmıştı.

Kaynak: AA