Bayramları 'Hasret Yüklü' Geçiyor

Meslekleri gereği direksiyon başında olan uzun yol şöförleri bayrama hasret dolu, özlemle bayrama ailelerinden uzakta girdi.


Meslek yaşamlarının büyük bölümünü yollarda geçiren pek çok tır şoförü, bir çok özel günü yollarda geçirdikleri gibi bu bayramı da sınır kapısında yurt dışına çıkış kuyruğunda karşıladı.

"Mesleğin cilvesi" olarak kanıksadıkları hasretliği telefonla sevdiklerini arayarak gidermeye çalışan ve bayram tebriğinde bulunan şoförler, meslektaşlarıyla da bayramlaştı.

Almanya'ya yük taşıyan Orhan Okutur, bayramı yine direksiyon başında sevdiklerinden uzakta karşılamanın burukluğu olduğunu söyledi.

İngiltere'ye gitmek için Kapıkule Sınır Kapısı'nda kuyrukta bekleyen bir başka tır şoförü Özkan Cengiz de yaklaşık 15 yıldır hiç bir bayramı ailesiyle geçiremediğini anlattı.

Mesleğin gereği olarak yılın büyük bölümü direksiyon başında olduklarını belirten Cengiz, "Ailemizden uzakta hasret dolu bir bayramda yine kuyruklardayız. Allah can sağlığı versin, bu da bizim mesleğin cilvesi" dedi.

Kapıkule Sınır Kapısı'nda yurt dışına çıkış için yaklaşık 30 tır kuyrukta bekliyor.

Kaynak: AA