Arıcıların Dünya Kongresine 'Ev Sahipliği' Sevinci

Dünya Arıcılar Birliği Kongresi'nin 2017 yılında İstanbul'da yapılacak olması, arıcılar tarafından sevinçle karşılandı.


29 Eylül-4 Ekim tarihlerinde Ukrayna Kiev kentinde gerçekleştirilen Dünya Arıcılar Birliği Kongresi'nde yapılan oylamada Türkiye'nin 2017 yılında kongreye ev sahipliği için seçilmesi bal üreticilerini mutlu etti.

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Bahri Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Arıcılar Birliği Kongresi'ni Türkiye'ye kazandırdıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

Kiev'de gerçekleştirilen kongrede Türkiye'nin ilk turda 135 delegenin oyunu alarak seçildiğine işaret eden Yılmaz, "Müslüman ülkeler arasında ve Türkiye tarihinde ilk defa Dünya Arıcılar Birliği Kongresi 2017 yılında ülkemizde, İstanbul'da yapılacak. Çok mutlu ve gururluyuz. 2017'de Türkiye'ye yakışır bir kongre olacak" dedi.

Bu başarıda bütün arıcıların emeğinin olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Türkiye'de bütün arıcı arkadaşlarımızla 5 yıldır Kiev'deki bu kongreye hazırlanıyorduk. Sonunda da bu kongrede, 2017'nin kongresini Türkiye'ye almayı başardık. 2017 Dünya Arıcılar Kongresini İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapacağız. Bu konuda hiçbir sıkıntımız yok. Altyapımız çok sağlam. Bunun için de kongreyi rahat aldık diyebiliriz. Rakiplerimiz olan İtalya, İsveç ve Bulgaristan gibi ülkelere rağmen bu kongreyi ülkemize getirmeyi başardık. Yapılan ilk oylama sonunda İtalya 79, İsveç 44, Bulgaristan 9 ve Türkiye 135 oy aldı. Açıkçası ezici bir çoğunlukla 2017 yılı ev sahipliğini aldık. Katılımın yüzde 90 olduğu bir oylamada Türkiye'nin isminin çıkması bizi gururlandırdı."

Türkiye'nin Apimondia bayrağını Güney Kore'den devralacağını ve İstanbul'da dalgalandıracağını anlatan Yılmaz, "Apimondia, arıcılığın olimpiyatıdır. İlk kez Türkiye'de yapılacak olması çok önemli. 5 yıllık emeğimizin sonucunu aldık. Şimdiden Türkiye'ye ve bütün arıcılarımıza hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın ise Dünya Arıcılar Birliği Kongresi'nin 2017 yılında İstanbul'da yapılacak olmasında büyük emeklerinin olduğunu belirterek, "Biz emeğimizin karşılığını aldığımız için çok mutluyuz. O yıla kadar Türk balının kalitesini artırmak için elimizden geleni yapacağız. Türk balını bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da dünyaya en iyi şekilde tanıtmayı sürdüreceğiz" dedi.

Kaynak: AA