Abd'de Eski Belediye Başkanı Mahkemeye Sevk Edildi

ABD'de, hakkındaki cinsel taciz iddiaları nedeniyle ağustos ayında istifa etmek zorunda kalan eski San Diego Belediye Başkanı Bob Filner, haksız tutukluluğa neden olma ve darp suçlamasıyla mahkemeye sevk edildi.


California başsavcılığından yapılan açıklamada, mahkemeyle anlaşma yoluna giden Filner'ın 3 ay ev hapsi ve 3 yıllık gözetim altında şartlı tahliye karşılığında hakkındaki söz konusu suçlamaları kabul ederek savunma hakkından vazgeçtiği bildirildi.

San Diego şerif bürosundan yapılan açıklamada da bir kişiye karşı "şiddet, hile, tehdit ve düzenbazlık yoluyla" haksız tutukluluğa neden olduğu, ayrıca 2 kişiyi darbettiği iddiasıyla Filner hakkında dava açıldığı belirtildi. Ancak olayın kurbanları ve ayrıntıları hakkında bilgi verilmedi. Açıklamada şikayette bulunan şahıslarla görüşen şerif bürosu müfettişlerinin bulgularını başsavcılığa ileteceği kaydedildi.

ABD Kongresi üyeliğine 10 dönem seçilmesinin ardından San Diego belediye başkanı olan Filner, en az 17 kadın tarafından yöneltilen cinsel tacizde bulunduğu suçlamalarının ardından görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı. San Diego'ya 20 yıl aradan sonra seçilen ilk Demokrat belediye başkanı olan Filner, 8 ayı aşkın bir süreden beri bu görevde bulunuyordu.

Eski Haberleşme Müdürü Irene McCormack Jackson, Filner hakkında suçlamada bulunan ilk kişi olmuş ve kendisine uygunsuz teklifte bulunduğu ve sarkıntılık yaptığı iddiasıyla aleyhine dava açmıştı. Olayın ardından kent belediye meclisinin 9 üyesinin yanı sıra Demokrat parti üyeleri de Filner'a istifa etmesi çağrısında bulunmuştu. Yeni vakaların ortaya çıkmasının ardından Filner'ın görevden azledilmesi girişimlerinde de bulunulmuştu. Hakkındaki ididalar üzerine, bir linç çetesinin kurbanı olduğunu ileri süren Filner ise hukuki sürecin devam etmesi durumunda suçsuzluğunun kanıtlanacağını belirtmişti.

Kaynak: AA